Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: «Δεν συναινούμε, Αγωνιζόμαστε»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στις 9 Δεκέμβρη ψηφίζουμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που η κατάσταση για το λαό και τους εργαζόμενους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κυβέρνηση και τρόικα με τα μνημόνια που επέβαλλαν δια ροπάλου σπέρνουν ακραία φτώχεια και εξαθλίωση, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται τα κέρδη και ο πλούτος μεγάλων επιχειρηματικών  ομίλων, του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των τραπεζών.

Η επιχείρηση διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ενώ ξεκίνησε η είσοδος ιδιωτών σε μια σειρά υπηρεσίες των δήμων, στη καθαριότητα, στη συντήρηση οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού, στις δομές πρόνοιας.

Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται παραπέρα. Με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, 5μηνα ΟΑΕΔ, προγράμματα ΕΣΠΑ-ΤΟΠΣΑ και τελευταία με το νέο φρούτο του «εθελοντισμού» της μαύρης δηλαδή και απλήρωτης εργασίας, μνημονιακοί δήμαρχοι και κυβέρνηση επιχειρούν να μπαλώσουν όπως - όπως τα κενά στις υπηρεσίες των δήμων οι οποίες σήμερα εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αδυνατούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους, όπως και οι περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων στο δημόσιο, είναι τα θύματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των απολύσεων. Μετά τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις (σχολικοί φύλακες, δημ. αστυνομία, εκπαιδευτικοί κλπ) άλλοι 6500 παίρνουν σειρά μέχρι τέλους του 2014 για να ικανοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στους δανειστές. Αξιολόγηση και επανέλεγχος μετατροπής συμβάσεων υπηρετούν ακριβώς αυτό το στόχο. 
Για όσους μείνουν στη δουλειά η κυβέρνηση επιφυλάσσει εξευτελιστικούς μισθούς. Με το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζει οι εργαζόμενοι θα δουν τις αποδοχές τους να ξαναμειώνονται δραματικά. 
Έρχεται νέο ασφαλιστικό που θα αυξάνει ακόμα παραπάνω τα όρια ηλικίας και θα κόβει ακόμα περισσότερο κύριες και επικουρικές συντάξεις αφού αλλάζει από το 2015 ο τρόπος υπολογισμού. 
Όλα αυτά μαζί με τη διάλυση της δημόσιας υγείας που μας αναγκάζει να πληρώνουμε για φάρμακα και γιατρούς, τη φοροληστεία με τον ΕΝΦΙΑ έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση μας. Παράλληλα νέο μνημόνιο με νέα ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα είναι στα σκαριά.
Για να κάμψει τις αντιδράσεις εργαζομένων και ριζοσπαστικών δημοτικών αρχών επιστρατεύει  τους εισαγγελείς και το πειθαρχικό ενώ έχει έτοιμο  νέο συνδικαλιστικό νόμο που καταργεί πρακτικά το δικαίωμα της απεργίας.
Το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής της χώρας μας στη τρόικα όσο παραμένει στην εξουσία γίνεται και πιο επικίνδυνη.
Η κατάσταση αυτή πρέπει άμεσα να αντιστραφεί! 
Οι πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και ξεπουλήματος της χώρας πρέπει άμεσα να ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο να ρημάξουν τις ζωές μας. 
Γι’ αυτό πρέπει να ξαναβγούμε στους δρόμους. Οργανωμένα μέσα από τα σωματεία με τη μαζική μας συμμετοχή να σηκώσουμε ξανά ψηλά το κεφάλι. Με ενότητα και αγωνιστικό φρόνημα να διεκδικήσουμε ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας, απαιτώντας τώρα:
Αυτό το μήνυμα πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι και μέσα από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκλέγοντας εκπροσώπους αποφασισμένους να αντισταθούν στην εφαρμογή του αντεργατικού οπλοστασίου της τρόικας και της κυβέρνησης. Ούτε συμβιβασμένους, ούτε ταλαντευόμενους, ούτε υποχωρητικούς σε πιέσεις και καταναγκασμούς.
Να εκλέξουμε συναδέλφους αγωνιστές που έχουν αποδείξει ότι δεν λογαριάζουν απειλές και  εκβιασμούς.
Που απορρίπτουν τον παραγοντισμό. Που δεν καλλιεργούν την ανάθεση. Που βάζουν πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων.  Σε πλήρη σύνδεση με τα Σωματεία θα ενημερώνουν και θα δίνουν λόγο στους εργαζόμενους που τους εκλέξανε.
Έτσι εμείς καταλαβαίνουμε το ρόλο των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αγωνιζόμαστε για να αλλάξει ο χαρακτήρας και η λειτουργία των Υπηρεσιακών συμβουλίων.
Διεκδικούμε και παλεύουμε για : 
→Υπηρεσιακά συμβούλια μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.
→Αλλαγή στη σύνθεσή τους με  εκλογή και τρίτου αιρετού και Πρόεδρο κοινής αποδοχής.
→Πλήρη σύνδεση των εκλεγμένων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με  δυνατότητα ανάκλησης  από τους  ίδιους τους εργαζόμενους.
→Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοιχτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων. 
→Θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού κρίσης από δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο. 
→Δικαίωμα εκλογής σε όλους τους εργαζόμενους, μονίμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, χωρίς αποκλεισμούς όπως γίνεται σήμερα.
→Κατάργηση των αντιδημοκρατικών  και αυταρχικών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.
→Κατάργηση του νέου  Πειθαρχικού Δίκαιου που στοχεύει στον εκφοβισμό και την μετατροπή των εργαζομένων σε πειθήνια όργανα.  Πειθαρχικά Συμβούλια με τη συμμετοχή  αιρετών.
→Τέλος, οι διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας να είναι εσωτερική  υπόθεση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι του κρατικού περιφερειάρχη.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με την ενεργή συμμετοχή μας στους αγώνες μέσα από τα σωματεία και με τη ψήφο μας καταδικάζουμε τα μνημόνια, τις τρόικες, τις απολύσεις, τη διάλυση των ΟΤΑ και τη παράδοση τους σε μεγαλοκαρχαρίες «επενδυτές».
Ακυρώσαμε στη πράξη την αξιολόγηση – απόλυση δείχνοντας ΑΝΥΠΑΚΟΗ με την απεργία – αποχή από όλα τα στάδια και τις διαδικασίες. Δεν δεχόμαστε τον ΣΤΗΜΕΝΟ επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων.
Απαιτούμε:
•Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων.
•Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση των υπηρεσιών που σήμερα είναι έτοιμες να κλείσουν.
•Ακώλυτη μισθολογική προαγωγή χωρίς ποσοστώσεις. Επαναφορά των αμοιβών στα επίπεδα του 2009 πριν τις μειώσεις.
•Επαναφορά των ΣΣΕ.  
Αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας.
Οι λύσεις είναι στα χέρια μας με ένα ισχυρό
εργατικό – λαϊκό κίνημα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΕΛΠΙΔΑΣ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες
Δώστε νέα ΠΝΟΗστα Υπηρεσιακά Συμβούλια
και ΔΥΝΑΜΗ στα Σωματεία
ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ - ΨΗΦΙΣΤΕ
ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ

δημοσίευσε ...