Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Δήμο Χανίων

 
Στην Εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και και κατάγματα στα χέρια νοσηλεύεται εργαζόμενος στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χανίων.
Το εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Πέμπτης όταν ο εργαζόμενος ήταν ανεβασμένος στον κάδο του ειδικού γερανοφόρου οχήματος και ασχολείτο με την συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή των Περιβολίων.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά κατά τη διάρκεια της εργασίας έσπασε το μεταλλικό μπράτσο του κάδου στο οποίο βρισκόταν ο εργαζόμενος με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος από ύψος περίπου 3 μέτρων.
Αμέσως μετά την πτώση του ο εργαζόμενος που διατηρούσε τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.
Σχόλιο του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
Οφείλουμε να επισημάνουμε τις ευθύνες αρκετών Δημοτικών Αρχών για την απαξίωση που δείχνουν  στην προμήθεια ανταλλακτικών για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων - μηχανημάτων, πολύ περισσότερο δε αν το συγκεκριμένο όχημα δεν είχε περάσει από τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο ώστε να έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας και καλής λειτουργίας.
Όπως οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε τόσο την αναλγησία των κυβερνήσεων όσο και την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από την μνημονιακή πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζεται, που δεν εντάσσουν την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ούτε είναι δικαιούχοι του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Αποτέλεσμα αυτών αλλά και της εντατικοποίησης της εργασίας που υπάρχει από την έλλειψη προσωπικού, είναι οι εργαζόμενοι να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με σοβαρούς κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα, την υγεία τους ακόμα και τη ζωή τους, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. 
Ευχόμαστε στον συνάδελφο να πάνε όλα καλά και γρήγορα να βγει υγιής και δυνατός από το νοσοκομείο.   

δημοσίευσε ...