Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ να γίνει με όρους αρχών, συμμαχιών και θέσεων

Του Μηνά Μοναστηρίδη*
Η επανίδρυση του ΜΕΤΑ θα πρέπει να γίνει με όρους αρχών – συμμαχιών και θέσεων.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ η συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία τους.
Κεντρική επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι η ανάταση του συνδικαλιστικού κινήματος και της παράταξης.
Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.

Για να έχουμε νικηφόρους αγώνες πρέπει να έχουμε εργαζόμενους με συμμετοχή σε αυτούς.
Τα μέλη του ΜΕΤΑ πρέπει να επιδιώξουν στους χώρους εργασίας τους στα πρωτοβάθμια σωματεία, κάθε συνεργασία με πρόσωπα ή κινήσεις που έχουν διάθεση να αγωνιστούν ενάντια στην μνημονιακή πολιτική.
Να καταγγείλουμε τον κυβερνητικό – κομματικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό όπου και όπως εκφράζεται.
Ασυμβίβαστη πρέπει να θεωρείται η συνδικαλιστική ιδιότητα με θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως και αποσπασμένων σε κυβερνητικά ή κομματικά γραφεία.
Στρατηγική σημασία πρέπει να έχει για εμάς η διαμόρφωση μιας ευρείας συνδικαλιστικής παράταξης, γι αυτό και πρέπει άμεσα να ανοίξει διάλογος με τις παρατάξεις εκείνες που βρίσκονται κοντά στις θέσεις μας, είτε για ενοποίηση ή για κοινή δράση και κάθοδο σε εκλογικές διαδικασίες των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος.
Στις εκλογικές αναμετρήσεις των κομμάτων, τα τελευταία χρόνια, διαπιστώσαμε μια μεγάλη μετακίνηση ψηφοφόρων. Έτσι εκφράστηκε η λαϊκή δυσαρέσκεια.
Εμείς πρέπει να εκφράσουμε το καινούργιο, δηλ, την συνδικαλιστική παράταξη που δεν θα χειραγωγείται από κόμματα αλλά θα εκφράζονται οι εργαζόμενοι με θέσεις που θα διαμορφώνονται μέσα σε γενικές συνελεύσεις.
*Ο Μηνάς Μοναστηρίδης είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νεάπολης Συκεών και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

δημοσίευσε ...