Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Θέλουν ατομικές συμβάσεις και στο Δημόσιο

Απαίτηση – σοκ για ατομικές συμβάσεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου καταθέτει η τρόικα με την επιστροφή της. Συγκεκριμένα, οι δανειστές... προωθούν μοντέλο ιδιωτικού τομέα σε όλο το Δημόσιο θελοντας να αλλάξει και το καθεστώς των προσλήψεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Real News».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κομισιόν και οι εταίροι σκοπεύουν να βάλουν την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να συγκρουστούν με όλες τις λεγόμενες ομάδες «εδραιωμένων συμφερόντων, όπως σχολιάζει η «Real News», ένα άλλο όνομα για τους εργαζόμενους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τα εργασιακά, που βρίσκονται στο πρόγραμμα των προαπαιτούμενων, πολλοί είναι οι σύμβουλοι που εισηγούνται στις Βρυξέλλες ότι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν οι όροι και οι σχέσεις εργασίας, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομεά, αλλά και στον δημόσιο. Αξιωματούχοι των Βρυξελλών, που έχουν γνώση των συζητήσεων, έλεγαν στην εφημερίδα ότι θα προταθεί στην ελληνική κυβέρνηση να φέρει στο δημόσιο «κανόνες και εργασιακές συνθήκες του ιδιωτικού τομέα», με ατομικές συμβάσεις και εργολαβίες, αλλάζοντας ριζικά το ισχύον πλαίσιο προσλήψεων.
Επίσης διακινείται έντονα το σενάριο επιβολής ενός κυκλικού συστήματος συνεχών μετακινήσεων υπαλλήλων, ως πρόνοια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που είναι ενδημική και κοστίζει στο κράτος δισεκατομμύρια ευρώ. Ραγδαίες όμως, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, θα είναι οι αλλαγές σε ενέργεια, ΔΕΗ και άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου.
Για να διαβάσετε το δημοσίευμα κάντε "κλικ" στην εικόνα

δημοσίευσε ...