Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ …κάλιο αργά παρά ποτέ

Του Τάσσου Κωνσταντακόπουλου*
Η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές ,η μετατροπή του περήφανου ΟΧΙ σε ΝΑΙ τον Ιούλιο του 2015 ,γκρέμισαν τις ελπίδες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού , για ανατροπή των μνημονίων και την απαλλαγή της χώρας από τους δανειστές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε ένα νέο μνημόνιο που οι επιπτώσεις του συσσωρεύονται με τις αντίστοιχες των προηγούμενων μνημονίων, σαρώνοντας την κοινωνία με την βία της φτωχοποίησης και όλα όσα αυτή συνεπάγεται.
Ενώ λοιπόν η «συνταγή θανάτου για την κοινωνία» συνεχίζεται και παρά το γεγονός ότι εμείς έχουμε ως «πρώτο καθήκον» την «πάλη για την ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών» και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων , βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με φαινόμενα υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής από μέλη της παράταξής μας ,στη λογική της μη ύπαρξης άλλης εναλλακτικής λύσης.

Πρέπει να πείσουμε τους εργαζόμενους στην επισφαλή και ελαστική εργασία, τους ανέργους, και τους συνταξιούχους, να μην πιστέψουν ότι «δεν υπάρχει καμία εναλλακτική παρά μόνο υποταγή», να μην αποδεχτούν να πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματά τους για να εφαρμόζονται τα μνημόνια (που υπάρχουν για να στερούν από το λαό μας και τις πιο στοιχειώδεις του ανάγκες προκειμένου να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των δανειστών ), να μην αποδεχτούν την   απογοήτευση και την παραίτηση.
Αντίθετα, να αντιδράσουν δυναμικά δημιουργώντας μαζικό και αποφασιστικότερο αντιμνημονιακό μέτωπο, ενάντια στην μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και συνεχίζει να οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να είμαστε απαλλαγμένοι από εκείνους που επιλέγουν να γίνουν υπερασπιστές μιας πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή και διάλυση της κοινωνίας ή από εκείνους που επενδύουν σε έναν νέο  κυβερνητικό - μνημονιακό συνδικαλισμό, προστατεύοντας θέσεις και προνόμια.
Η ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ είναι όρος και προϋπόθεση για το «πρώτο καθήκον» μας, την «πάλη για την ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών» και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, για αυτό λοιπόν ... «κάλιο αργά παρά ποτέ».
*Ο Τάσος Κωνσταντακόπουλος είναι εργαζόμενος στο Δήμο Αιγάλεω και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

δημοσίευσε ...