Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Το σ/ν «σκούπα» του ΥΠΕΣΔΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το σ/ν «σκούπα» του ΥΠΕΣΔΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 
Χωρίς να έχει αναρτηθεί στη δημόσια διαβούλευση, το ΥΠΕΣΔΑ προχώρησε χθες στην αποστολή του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» - «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προφανώς για να μετρήσει αντιδράσεις τόσο από τους αιρετούς όσο και από τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.

Το «νομοσχέδιο σκούπα της Τ.Α.» όπως το έχουν ονομάσει, κινείται μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο και στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα της Τ.Α. και των εργαζομένων που ανοίχτηκαν και αποτελούν αρνητικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει να εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, αλλά προσπαθεί να αποκαταστήσει κάποιες αδικίες που δημιουργήθηκαν από γραφειοκρατική ακαμψία, προχειρότητα και ασάφεια των νομοθετήσεων, χωρίς να ξεφεύγει όμως από την μνημονιακή λογική. Όπως δεν είναι λίγα και τα άρθρα στο σ/ν που επιχειρούν να διορθώσουν στρεβλώσεις που προήρθαν από νομοθετήματα ή ερμηνευτικές της σημερινής κυβέρνησης.
Η αιτιολογική έκθεση ΕΔΩ

Ολόκληρο το σ/ν «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» ΕΔΩ

δημοσίευσε ...