Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Πέμπτη 14 Ιούνη: Στάση Εργασίας κατά των νέων μέτρων και συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη


Ανακοίνωση ΣΟΜΕΔΠ - Στάση Εργασίας στις 14/6/2018 από τις 12:00 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου – Συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Αθήνα) στις 13:00 το μεσημέρι και πορεία στην βουλή
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με διαδικασίες «εξπρές» και με την μορφή του κατεπείγοντος, εισάγει στην βουλή με προοπτική να ψηφιστεί την Πέμπτη 14 Ιούνη 2018 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι το 4ο μνημόνιο, με το οποίο βιάζεται να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα για την 4η αξιολόγηση από τους «θεσμούς».
Με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για «οριστική έξοδο από τα μνημόνια», «μεταμνημονιακή εποχή» και «δίκαιη ανάπτυξη» η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία για να περάσει ένα  νέο πακέτο μέτρων ύψους 18,5 δις, ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά.
Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» που μας υπόσχονται όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.
«Έξοδος από τα μνημόνια» για εμάς δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο από :
–Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά του θεσμού των ΣΣΕ και της διαιτησίας, κατώτατο μισθό τα 751€, επίδομα ανεργίας για όλους, μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων, άμεση επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
–Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασία. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για εργασίες που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
–Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρόνοιας, του Ρεύματος, του Νερού και των Μεταφορών. Επανάκτηση από το δημόσιο, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και των τραπεζών.
–Όχι στους πλειστηριασμούς και την εκποίηση της εργατικής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους – τραπεζίτη.
–Κατάργηση των μνημονίων νόμων και της επιτροπείας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
–Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να περιμένουμε την ταφόπλακα στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα που θέλουν να μας βάλει κυβέρνηση και Ε.Ε., ούτε και να προστεθούμε στο άρμα της «κοινωνικής συμμαχίας» με το κεφάλαιο που μας προτείνουν οι γραφειοκράτες εκπρόσωποι του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι την λήξη του ωραρίου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 1:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Αθήνα) με πορεία στην βουλή όπου θα επιχειρεί η κυβέρνηση να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα για να κλείσει την 4η αξιολόγηση.
Καλούμε όλα τα ταξικά συνδικάτα να δώσουμε μαζί τον αγώνα, μακριά από τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που αντί να οργανώσουν τον εργατικό αγώνα προτιμούν πλέον τις πανεθνικές ημέρες δράσεις μαζί με το κεφάλαιο.
Ο αγώνας όσο δύσκολος και να είναι, είναι ο μόνος δρόμος για να μπουν οι βάσεις για την υπεράσπιση τω δικαιωμάτων μας αλλά και για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για να  έχουμε τους αγώνες στα δικά μας χέρια και να μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας.

δημοσίευσε ...