Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Δήμος Κρωπίας: Έχασε την ζωή του εργαζόμενος στην καθαριότητα κατά την ώρα της εργασίας του


Οι εργαζόμενοι στους δήμους πληρώνουν με την ζωή τους την αδιαφορία και αναλγησία κυβέρνησης και Αιρετών της Τ.Α.
Άλλος ένας συνάδελφος εργαζόμενος σε υπηρεσία καθαριότητας προστέθηκε, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 43, στον τραγικό κατάλογο συναδέλφων εργαζομένων στους Δήμους που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση της εργασίας τους τα τελευταία χρόνια.
Ο 45χρονος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κρωπίας (Κορωπίου), πλήρωσε με την ζωή του την αδιαφορία και την αναλγησία των κυβερνήσεων και μεγάλης μερίδας των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που στο βωμό του δημοσιονομικού  οφέλους και των περικοπών δαπανών αφήνουν απροστάτευτους σε άμεσους κινδύνους τους εργαζόμενους, θεωρώντας τους αναλώσιμους.
Το αλλεργικό σοκ που στοίχισε την ζωή του συναδέλφου κατά την αποκομιδή απορριμμάτων, θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα αν και η σημερινή κυβέρνηση μαζί με τις προηγούμενες δεν είχαν συντελέσει στην διάλυση του τομέα της υγείας και υπήρχε επαρκή προσωπικό και ασθενοφόρα οχήματα, ώστε η μεταφορά του συναδέλφου να γίνει γρήγορα.
Όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν κύριες αιτίες των εργατικών ατυχημάτων – δυστυχημάτων είναι η εντατικοποίηση της εργασίας από την έλλειψη προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, η απαξίωση της επισκευής και συντήρησης των οχημάτων – μηχανημάτων, η μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, η μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, η έλλειψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, το κενό στην νομοθεσία για τα εργατικά ατυχήματα – δυστυχήματα και επαγγελματικών ασθενειών.
Όλα αυτά τόσο η κυβέρνηση όσο και η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα θεωρούν είδη πολυτελείας για τους εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης με κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους.
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 45χρονου συναδέλφου και στους συναδέλφους του Δήμου Κρωπίας.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 27-6-2018

δημοσίευσε ...