Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΣΕΟΕΛ : Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση».


Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς κατά της «ηλεκτρονικής αξιολόγησης»
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τους  εργαζόμενους – μέλη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεχίσουμε  ενωμένοι και αποφασισμένοι με την ίδια δυναμική στάση την απεργία – αποχή από την δήθεν αξιολόγηση , αρνούμενοι να υποκύψουμε στον στυγνό εκβιασμό και να ακυρώσουμε στην πράξη τις αυταρχικές – απεργοσπαστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης. . Μετά την αντιδημοκρατική, εκβιαστική και απεργοσπαστική «ντροπολογία Γεροβασίλη», του άρθρου 36 του Ν. 4489/2017, εφηύραν νέο τρόπο εφαρμογής της, την «Ηλεκτρονική Αξιολόγηση», την οποία προσπαθούν να επιβάλουν στο νέο κύκλο αξιολόγησης.
Η προώθηση της ηλεκτρονικής «αξιολόγησης», από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στους Δημοσίους Υπαλλήλους, ενισχύοντας το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που διέπει τη αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση προωθεί την ηλεκτρονική «αξιολόγηση», προκειμένου να μπορεί να γίνεται από παντού κι οποιαδήποτε ώρα, να μην υπάρχει έντυπο, αλλά μόνο ηλεκτρονικό αρχείο κτλ. Άρα να παρεμποδιστεί η παρέμβαση των Σωματείων και παράλληλα ο υπάλληλος να είναι απομονωμένος από συνδικάτα και συναδέλφους, χωρίς τη συλλογική στήριξη, απέναντι σε μια οθόνη, σε πιο πιεστικό για αυτόν περιβάλλον, για να υποκύψει πιο εύκολα. Η ηλεκτρονική «αξιολόγηση» αγγίζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ανοίγει το δρόμο της κατάργησης συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με τη διαδικασία αυτή θα δημιουργηθεί πανελλαδική «δεξαμενή» που θα χρησιμοποιηθεί, ανάλογα με την κατάταξη του κάθε εργαζόμενου, στην κινητικότητα, στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στην περικοπή μισθολογικών κλιμακίων, στην υπηρεσιακή εξέλιξη κτλ.! Για αυτό, και δεν πρέπει να περάσει!
Συναδέλφισσες – οι ,          δεν αποδεχόμαστε ένα Σύστημα Αξιολόγησης που θα οδηγεί στην τιμωρία ή απόλυση του υπαλλήλου, θα οδηγεί στη συρρίκνωση των Υπηρεσιών και στη δημιουργία ενός μικρού ευέλικτου και επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.
Συναδέλφισσες – οι , σας καλούμε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση».
-      Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.
-      Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους προϊσταμένους και διευθυντές και τους καλούμε να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους τους συναδέλφους  και να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό ,για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί την αξιοπρέπειά μας , τα εργασιακά μας δικαιώματα , τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. . Εάν όλοι μας παραμείνουμε ενωμένοι στην Απεργία-Αποχή, τότε τα σχέδια της κυβέρνησης θα ναυαγήσουν για μία ακόμα φορά.
-      Να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας στην αντιδραστική «αξιολόγηση» και στην αντεργατική πολιτική.
-      Να καταθέσουμε στο Σύλλογό μας ,  τις δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία – αποχή .
Συναδέλφισσες – οι , το έχουμε ξανακάνει όλοι μαζί!!Με συλλογικό αγώνα και πάλι , δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η προσχηματική διαδικασία της αξιολόγησης από την διοικητική ιεραρχία. Στο δικό μας χέρι είναι και αυτή την φορά να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της «αξιολόγησης».
ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                  ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

δημοσίευσε ...