Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Κοινό κάλεσμα για την Συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα της 4ης Αξιολόγησης


Τα παρακάτω σωματεία που συνυπογράφουμε το κείμενο, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην κινητοποίηση που οργανώνεται ενάντια στην ψήφιση των μέτρων της 4ης αξιολόγησης, που φορτώνουν με νέα βάρη τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία και υποθηκεύουν τη δημόσια περιουσία και το μέλλον της χώρας μας στους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για «οριστική έξοδο από τα μνημόνια», «μεταμνημονιακή εποχή» και «δίκαιη ανάπτυξη», προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία για να περάσει ένα  νέο πακέτο μέτρων ύψους 18,5 δις, ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά» και ότι, η μεταμνημονιακή Ελλάδα που μας υπόσχονται, όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.
Για μας έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει:
–Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά του θεσμού των ΣΣΕ και της διαιτησίας, κατώτατο μισθό τα 751€, επίδομα ανεργίας για όλους, μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων, άμεση επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
–Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασία. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για εργασίες που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
–Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρόνοιας, του Ρεύματος, του Νερού και των Μεταφορών. Επανάκτηση από το δημόσιο, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και των τραπεζών.
–Όχι στους πλειστηριασμούς και την εκποίηση της εργατικής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους – τραπεζίτη.
–Κατάργηση των μνημονίων νόμων και της επιτροπείας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
–Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς.
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η γραφειοκρατική ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος σφυρίζει αδιάφορα. Η ΓΣΕΕ μάλιστα δεν λέει κουβέντα, ενώ το ΕΚΑ καλεί τα σωματεία τους σε εγρήγορση όταν νέα αντιλαϊκά μέτρα ψηφίζονται στη βουλή.
Μοναδική απάντηση σ’ αυτή την κατάσταση αποτελεί ο συντονισμός όλων των ταξικών δυνάμεων και των συνδικάτων τους. Η πρωτοβουλία μας για ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη στο Πολυτεχνείο και η αντίθεσή μας στην λεγόμενη «Κοινωνική Συμμαχία» και στην εργατική συνδικαλιστική γραφειοκρατία ήταν μόνον η αρχή και θα πρέπει στη βάση μιας πραγματικής συμμετοχής, εργατικής δημοκρατίας και ισοτιμίας, να πολλαπλασιάσουμε τη δράση μας και να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός ευρύτερου ταξικού πόλου που θα συμβάλλει στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και στην ταξική του ανασυγκρότηση.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην στάση εργασίας στις 14/6, ώρα 12μ-3μμ και στη συγκέντρωση στην Σταδίου, στο άγαλμα Κολοκοτρώνη στις 1μμ και στην πορεία στη βουλή.
Π.Ο. -  Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

δημοσίευσε ...