Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ- ΟΤΑ


Κατάληψη από τους εργαζόμενους της Τοπ. Αυτοδιοίκησης στο γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών κου. Π. Κουκουλόπουλου.

Σε κατάληψη του γραφείου του υφυπουργού Εσωτερικών κου. Πάρι Κουκουλόπουλου προχώρησαν σήμερα το πρωί μέλη της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στελέχη Πρωτοβάθμιων Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της.
Αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν η άμεση συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Εσωτερικών κο. Τάσο Γιαννίτση προκειμένου να λυθούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σύνολό τους, από τις εξαγγελίες

Υφ. Εσωτερικών κος. Π. Κουκουλόπουλος
του υφυπουργού για μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που προβλέπει ο Ν.3852/2010 (όπως είχε συμφωνηθεί με την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και όπως ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες) σε Ανώνυμες Εταιρίες, «πετάγοντας» έξω από το φορέα υλοποίησης (ΦοΔΣΑ) τους Δήμους, προκειμένου ανενόχλητοι να εκτινάξουν το κόστος διαχείρισης, από τις απολύσεις μέσω εφεδρείας, από το νέο μισθολόγιο φτωχολόγιο, από το βαθμολόγιο και από όλα τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση κατά των εργαζομένων.
Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών κος Τάσος Γιαννίτσης, παρά την σοβαρότητα των προβλημάτων, είχε προσδιορίσει τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τον καινούργιο χρόνο,

Δυναμική η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
κάτω από το βάρος της κατάληψης του υπουργείου αποφασίστηκε η συνάντηση να γίνει αύριο το πρωί 23/11/2011 στις 9.45π.μ. στο υπουργείο.
Σχετικό είναι το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και καλεί σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους εργαζόμενους Ενιαίου Συνδέσμου και τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Περιφέρειας Αττικής για αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 κατά την διάρκεια της συμφωνημένης συνάντησης με τον υπουργό.


 Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2011
 Αριθμ. Πρωτ.: 1289
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αντιδρώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει ουσιαστικά στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων προχώρησε στην συμβολική κατάληψη του γραφείου του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου.

    Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, συνεχίζοντας τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, βάζει στο στόχο και τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά αλλά και τις θέσεις εργασίας.

    Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να μετατρέψει σε Ανώνυμες Εταιρίες τους φορείς διαχείρισης, των απορριμμάτων (Φο.Δ.Σ.Α.) με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους και την παράδοσή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά  συμφέροντα.

    Η απόφαση αυτή θα σημάνει νέα βάρη στους Δημότες ενώ παράλληλα θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

    Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υλοποίηση αυτών των αντικοινωνικών και αντεργατικών επιλογών.

   Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 9.45 π.μ. το πρωί, θα πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση, με αντικείμενο τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (εργασιακή εφεδρεία, ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, εφαρμογή του νέου μισθολογίου-φτωχολογίου, κ.λ.π.).

   Την ίδια ώρα καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., καθώς και τα μέλη των Διοικητικών Συμβούλων των Συλλόγων στην Περιφέρεια Αττικής, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27- Αθήνα). Με τους αγώνες τους, οι εργαζόμενοι όπως και στο παρελθόν θα μπουν εμπόδιο και θα αποτρέψουν την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.Επίσης οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν ενεργά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στις 1.00  μ.μ. που οργανώνει η ομάδα πρωτοβουλίας Δήμων της Αττικής στο Μηχανογραφικό Τμήμα της Δ.Ε.Η. (Μεσογείων 190-194) και που αφορά στην έμπρακτη συμπαράσταση στους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. που διαμαρτύρονται για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., το οποίο πολλοί πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α."Ψήφισα ΠΑΣΟΚ το 2009 ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ - ΕΦΕΔΡΟΣ"
  @ναρτήθηκε από: 
"timeo Danaos et dona ferentes"
   Β.Γ

δημοσίευσε ...