Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ : ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

 "κλεμμένο" από : http://vathiprasino.blogspot.com

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !
ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!
Η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ,που είναι προϊόν νόθευσης της λαϊκής θέλησης και που εγκαταστήθηκε από τα συμφέροντα του τόπου για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης, από την προηγούμενη Πέμπτη έπιασε δουλειά και η δουλειά της είναι να τσακίσει κάθε λαϊκή αντίδραση και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης.
Έτσι στα πλαίσια του αντιλαϊκού έργου της την προηγούμενη Πέμπτη αφού απώθησε με τη βία τα μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που από την Κυριακή 20 Νοέμβρη είχαν καταλάβει το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής για να μη φεύγουν εντολές διακοπής του ρεύματος σε όσους συνανθρώπους μας δεν είχαν καταφέρει να πληρώσουν το χαράτσι, προχώρησε ταυτοχρόνως και σε συλλήψεις 15 ατόμων μεταξύ των οποίων και 5 πολιτών που είτε είχαν έρθει να συμπαρασταθούν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είτε περνούσαν την ώρα των επεισοδίων από το χώρο της κατάληψης.
Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά τη μήνυση που κατέθεσε η Διοίκηση της ΔΕΗ.

Μήνυση που στόχευε όχι απλά να διώξει τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από το χώρο αλλά στην κυριολεξία να τα βάλει φυλακή αφού στο κείμενο της μήνυσης επικαλούνταν παραβίαση του Π.Κ στα κάτωθι άρθρα.
1)         Άρθρο 189: «Συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πραγμάτων».
2)         Άρθρο 293: «Παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων».
3)         Άρθρο 334 παρ.3: «Διατάραξη ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας».

Με βάση τα παραπάνω ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλουμε να στείλουμε δύο ξεκάθαρα μηνύματα τόσο στην Κυβέρνηση Παπαδήμου όσο και στη Διοίκηση της ΔΕΗ.
Το μήνυμα μας προς τη δοτή Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου είναι πως ότι και να κάνει το κεφάλι δεν πρόκειται να το σκύψουμε.
Στις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.
Όσο δε για τη Διοίκηση της ΔΕΗ το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι τα συμφέροντα της ΔΕΗ από οφθαλμοφανώς καταστροφικές και διαλυτικές πολιτικές όπως η ίδια λέει, αλλά δυστυχώς μόνο στο παρασκήνιο (που εκτός των άλλων θα βάλουν σε τεράστιο κίνδυνο το επενδυτικό πρόγραμμα της Επιχείρησης) δεν προστατεύονται με το να στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια στους συναδέλφους, αλλά με το να πάρει δημόσια θέση και πρώτη να καταγγέλλει όλες τις πτυχές αυτού του κατάπτυστου αντικοινωνικού νόμου και κυρίως να αναδείξει ότι θα είναι η αιτία για την οικονομική κατάρρευση της επιχείρησης και πιθανότατα και πάνω απ’ όλα στο να χαθούν και ανθρώπινες ζωές.
Κύριοι της Διοίκησης δεν φτάνει που δεν κάνετε τη δουλειά σας, που είναι πρώτοι εσείς να προστατεύσετε τα συμφέροντα της ΔΕΗ, αφήστε μας τουλάχιστον να την προστατεύσουμε εμείς.
Τέλος και χωρίς
να πτοούμαστε από τους εισαγγελείς, τις δίκες και τα δικαστήρια επειδή για εμάς η δίκη αυτή στην ουσία της είναι καθαρά πολιτική
καλούμε όλους τους συναδέλφους μας αλλά και τους εργαζόμενους από τα Εργατικά Κέντρα τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους κοινωνικούς φορείς που δεν ανέχονται η ηλεκτρική ενέργεια ως αγαθό να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας, την Τετάρτη στις 8:30 το πρωί να βρίσκονται στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στο κτίριο 7.
Εμείς τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που συνελήφθησαν αλλά και σύσσωμοι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που εξαιτίας των βαρδιών δεν ήταν την ώρα εκείνη στο χώρο της κατάληψης, θα προσέλθουμε στη δίκη με ήσυχη τη συνείδησή μας και με την βεβαιότητα ότι δεν παρανομήσαμε σε τίποτα.
Ο Νόμος αυτός είναι κατάπτυστος, αντικοινωνικός και κυρίως αντισυνταγματικός.
Τα όσα είπε ο Γερμανός Επίτροπος κ. ΕΝΤΙΓΚΕΡ είναι εξόχως αποκαλυπτικά και αποτελούν κόλαφο για την Κυβέρνηση.
Η δράση μας ήταν στα πλαίσια των όσων ορίζει το άρθρο 120 του Συντάγματος. Αν η παρανομία μας είναι ότι αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στο φτωχό τότε χίλιες φορές παράνομοι.

ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Υ.Γ. Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους όσοι από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα μας, ιδιαιτέρως δε ευχαριστούμε τόσο την Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, όσο και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα που με την παρουσία τους, δύο φορές στο χώρο της κατάληψης, μας έδωσαν δύναμη και κουράγιο.
Ταυτοχρόνως, ευχαριστούμε όλους τους βουλευτές που πέρασαν από το χώρο της κατάληψης και κυρίως τους Δημάρχους που πήραν στην πλάτη τους ένα βαρύ φορτίο.   

------------------------------------------
@ναρτήθηκε από:  
"timeo Danaos et dona ferentes"   
   Β.Γ

δημοσίευσε ...