Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΥΝΑΤΟΥΝΤΕΣ & ΑΔΥΝΑΤΟΥΝΤΕΣ (?) ...



Με παρηγοριά (...στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του) και με επιφύλαξη διαβάζω "δεξιά" και "αριστερά" για τις πρωτοβουλίες Δημάρχων προκειμένου να "προστατέψουν" τους Δημότες τους από την αντισυνταγματική επιβολή του χαρατσιού των ακινήτων που επέβαλε η μνημονιακή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας μάλιστα το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας ως μέσω εκφοβισμού και τρομοκράτησης.

Η Π.Ε.Δ.Α (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) ανέλαβε και πρωτοβουλίες ώστε σε συναντήσεις που θα έχει με εκπροσώπους του Υπουργείου και της ΔΕΗ να ρυθμιστεί (?) το χαράτσι σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. 

Εύλογα σου έρχεται το ερώτημα : ποιοι είναι οι αδυνατούντες και ποιοι αυτοί που μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν ?
ΑΔΥΝΑΤΟΥΝΤΕΣ, σίγουρα είναι οι άνεργοι που δεν έχουν καν εισόδημα, σίγουρα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν "βγαίνει" η σύνταξη ούτε για τα φάρμακα, σίγουρα είναι η κατηγορία των συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες και όποιες άλλες ακόμα κατηγορίες που μπορεί να μου διαφεύγουν και θεωρούνται αδυνατούντες  για όλους αυτούς που μπορούν και κρίνουν.

ΔΥΝΑΤΟΥΝΤΕΣ  είμαστε (?) όλοι οι υπόλοιποι, οι χαμηλόμισθοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που τους τελευταίους μήνες είδαμε τα εισοδήματά μας, "νόμιμα και ηθικά", να βεβηλώνονται βάναυσα και να παίρνουν φόρα στο γκρεμό (γιατί αυτό δεν λέγεται κατήφορος)? Όλοι εμείς  που βλέπουμε τα μηνιαία εκκαθαριστικά μας (μόνο αυτά βλέπουμε!!!) με 5 - 10 - 200 ευρώ και με τις καθημερινές υποχρεώσεις της οικογένειας να τρέχουν, δάνεια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σίτιση, φροντιστήρια παιδιών, σπουδές στην επαρχία ή εδώ,  ... τέλος, δεν καλύπτονται πλέον άλλες ανάγκες, θεωρούμαστε ότι μπορούμε να πληρώσουμε το κάθε λογής χαράτσι που μας επιβάλλουν παράνομα και καταχρηστικά ???

Προσωπικά χωρίς να ανήκω στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (δεν είναι κακό να ανήκεις) δεν πλήρωσα το πρώτο χαράτσι που μου ήρθε από την εφορία, γιατί ... δεν είχα. Ούτε και το χαράτσι των ακινήτων προτίθεμαι να πληρώσω, γιατί απλά ... δεν έχω ... την δε προτροπή του Πάγκαλου "πούλα για να έχεις" την αφήνω στον ίδιο και στους ομοίους του ...μούργους!!!
 
 @ναρτήθηκε από: 
"timeo Danaos et dona ferentes"
    Β.Γ

   

δημοσίευσε ...