Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Νομιμοποιούν την παρανομία ...???

Αφού πρώτα προσπάθησε να εντυπωσιάσει με τον επικοινωνιακό λεονταρισμό της έξωσης τώρα θέλει να νομιμοποιήσει με διαγωνισμό 2,5 – 3 εκατ. € την εργολαβία του Ιδιώτη στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.
 
Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Αττικής και επικεφαλής του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου  Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κ. Γιάννη Σγουρό, ο οποίος κάπου στις αρχές καλοκαιριού ανακάλυψε ότι ο εργολάβος που δουλεύει μέσα στο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων εργάζεται παρανόμως, χωρίς να έχει υπογραφεί καμία σύμβαση έργου.
Τώρα και μετά την «αποτυχία» στην προηγούμενη συνεδρίαση της εκτ. επιτροπής του Συνδέσμου για λήψη απόφασης έξωσης του εργολάβου, λόγω επιβάρυνσης των δρόμων  του λεκανοπεδίου με απορρίμματα μεσούσης της καλοκαιρινής και τουριστικής περιόδου, έρχεται στην αυριανή συνεδρίαση της εκτ. επιτροπής να φέρει ως θέμα την απευθείας ανάθεση της διαχείρισης των κυττάρων της χωματερής στον ήδη εγκατεστημένο εργολάβο, που ο ίδιος ήθελε δήθεν να του κάνει έξωση.

Δέσμιος των εργολαβικών συμφερόντων ο περιφερειάρχης Αττικής απαξιώνει προκλητικά  τον Ενιαίο Σύνδεσμο και τους εργαζόμενους σε αυτόν, «προτιμά» μια σύμβαση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ με τον Ιδιώτη, παρά την επισκευή των μηχανημάτων του Συνδέσμου που δεν στοιχίζει πάνω από 50.000 ευρώ.

Η τακτική του είναι γνωστή άλλωστε από τις πρώτες κιόλας μέρες ανάληψης των καθηκόντων του, που δεν δίστασε να επιστρατεύσει μέχρι και τις δυνάμεις καταστολής προκειμένου να εμποδίσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να του χαλάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Παρά τις τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου οι εργαζόμενοι απέτρεψαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις τόσο στη διαχείριση των Απορριμμάτων όσο και στην αποκομιδή τους, είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών των συγκυβερνήσεων που και ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός  υπηρετεί και «εξυπηρετεί», μόνο με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων  μπορούν να ανατραπούν.

Με το παρακάτω δελτίο τύπου, για την αυριανή συνεδρίαση της εκτ. επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις που επιχειρούνται.

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 979

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. πληροφορηθήκαμε ότι θα τεθεί θέμα απευθείας ανάθεσης των λειτουργιών του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής σε εργολάβο που ήδη βρίσκεται εγκατεστημένος στο χώρο.
Φαίνεται ότι ο επικεφαλής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Γιάννης Σγουρός μεθοδεύει κατακαλόκαιρο μία σύμβαση-δώρο στα μεγάλα εκδοτικά-εργολαβικά συμφέροντα που προασπίζει. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι εδώ και επτά μήνες τηρεί σιγή ιχθύος στο θέμα της εκτέλεσης του κυρίου έργου του φορέα που ο ίδιος εποπτεύει από εργολάβο και μάλιστα χωρίς σύμβαση. Τον ίδιο εργολάβο θέλει να πριμοδοτήσει τώρα με 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ.
Τα ίδια ακριβώς συμφέροντα προσπάθησε να εξυπηρετήσει ο κ. Σγουρός από τον πρώτο κιόλας μήνα της ανάληψης των καθηκόντων του ως Περιφερειαρχής Αττικής, καλώντας τρία διαδοχικά Διοικητικά Συμβούλια προκειμένου να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Χρησιμοποίησε μάλιστα και τις δυνάμεις καταστολής για να αποτρέψει την είσοδο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου.   
Αντί λοιπόν ο κ. Σγουρός να επιχειρεί να αναθέσει απευθείας σε εργολάβο τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και μάλιστα παρανόμως, αφού το ποσό της προωθούμενης σύμβασης υπερβαίνει τραγικά το όριο της νόμιμης απευθείας ανάθεσης, ας προωθήσει την επισκευή των προωθητήρων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. οι οποίοι βρίσκονται επί ένα και πλέον χρόνο ακινητοποιημένοι για 50.000 ευρώ αλλά και την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ένα χρόνο τώρα έχει επισημάνει το πρόβλημα της σκόπιμης όπως αποδεικνύεται απαξίωσης του εξοπλισμού και του προσωπικού του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. τόσο από την προηγούμενη διοίκηση όσο και από την παρούσα. Αν δε, θέλει ο κ. Σγουρός να αναζητήσει τους υπαίτιους και υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του…   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Το δελτίο τύπου της ΠΟΕ- ΟΤΑ σε μορφή word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...