Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.: Κάτω τα χέρια από τους απεργούς χαλυβουργούς!

Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ηρωϊκό αγώνα των απεργών! Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική ανατροπής όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων.


Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε εργασιακή ζούγκλα. Οι εργοδότες απολύουν όποτε θέλουν, μετατρέπουν την πλήρη σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με απολύσεις.

Οι μνημονιακές περικοπές και η παρατεταμένη ύφεση στην οικονομία "φαλήρισαν" τους Ο.Τ.Α.: Δεν μπορούν να να λειτουργήσουν στοιχειωδώς,  δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό για τις ανάγκες τους και η κυβέρνηση προωθεί την απασχόληση μέσα από τις αμαρτωλές Μ.Κ.Ο. και με το ψευδώνυμο "κοινωνική" εργασία.

Σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα όρθιο γιατί αυτό που ζούμε δυστυχώς είναι η εισαγωγή του κοινωνικού δράμματος και της ανθρωπιστικής κρίσης που επιφυλάσσουν για μας και την κοινωνία.

Τώρα ξεπουλάνε και τα ασημικά στους διεθνείς και ευρωπαίους μαυραγορίτες.
Ένα δρόμο έχουμε: Το δρόμο της αντίστασης και τους αγώνα! Ή ΑΥΤΟΙ λοιπόν Ή ΕΜΕΙΣ!

Η νίκη των εργατών χαλυβουργίας θα είναι και δικιά μας νική. Η ήττα θα είναι όλης της εργατικής τάξης.

Το σημερινό πρωϊνό ρεπορτάζ έχει ως εξής:
Άνοιξε κατά τη διάρκεια της νύχτας το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά από εντολή της εισαγγελίας και επέμβαση της αστυνομίας, κι ενώ -θεωρητικά- συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις μεταξύ ιδιοκτήτη - εργαζομένων - κυβέρνησης για την άρση του αδιεξόδου μετά από εννέα μήνες απεργίας. Μετά την επέμβαση της αστυνομίας αρκετοί εργαζόμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο εργοστάσιο, ενώ υπήρξαν προσαγωγές απεργών. Υπάρχουν καταγγελίες για τραυματισμούς, μεταξύ αυτών και του διευθυντή της μονάδας. Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία έχουν προσαχθεί 6 απεργοί, ενώ σύμφωνα με πηγές από τους απεργούς οι προσαγωγές είναι 10.

Αυτήν την ώρα, στην είσοδο του εργοστασίου δεν υπάρχει ένταση, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς και δεκάδες απεργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργοστάσιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης.

Όπως κατήγγειλε στον ΒΗΜΑ 99,5 η πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Ελένη Καταβάτη οι εργαζόμενοι που ήθελαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο για να εργαστούν προπηλακίστηκαν από τους απεργούς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ στο εργοστάσιο κατάφεραν να εισέλθουν περίπου 50 εργαζόμενοι.

Για προβοκάτσια έκανε λόγο στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, Παντελής Παπαβασιλείου, καταγγέλλοντας ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Ακόμη, ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε ότι υπάρχει περιφρούρηση αυτή τη στιγμή από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και κατήγγειλε ότι γίνεται χρήση χημικών μέσα στην εθνική οδό.

«Η απεργία συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη» είπε και σημείωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά «ο εργοδότης είναι αδιάλλακτος, αυτός δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο».

Την επέμβαση της αστυνομίας για το άνοιγμα του εργοστασίου κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Στρατούλης μίλησε για επίθεση της αστυνομίας στους απεργούς και προανήγγειλε συγκέντρωση συμπαράστασης.

Έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Πηγή:in.gr

Για συνεχή ενημέρωση:ΕΔΩ  

δημοσίευσε ...