Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μετά τα 1.500 ευρώ... χαράτσι, αλλιώς... πέθανες !

Μελετάται πρωτάκουστη και απαράδεκτη πρόταση για την καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
"κλεμμένο" από : ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία φέρει τη σφραγίδα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), θα καθιερωθεί από το 2013 ο θεσμός της συνασφάλισης, ο οποίος προβλέπει χρηματική ποινή υπερβάλλουσας χρήσης σε όσους ασφαλισμένους ξεπερνούν το όριο των 1.500 ευρώ.
Ο κάθε ασφαλισμένος δηλαδή θα δικαιούται σε ετήσια βάση κάλυψη φαρμάκων και νοσηλείας ύψους 1.500 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση φαρμάκων, δύο τσεκάπ τον χρόνο και μία νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο θεραπευτήριο. Αν ο λογαριασμός ξεπερνά τα 1.500 ευρώ συμμετοχής του ασφαλιστικού ταμείου, τότε ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει 10 ευρώ για κάθε έξτρα επίσκεψη σε γιατρούς και το 15% του ημερήσιου νοσήλιου αν χρειάζεται περισσότερες ημέρες νοσηλείας.
Αδιευκρίνιστο μένει, βέβαια, αν η πρόταση ισχύσει, τι θα γίνει με όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα, ή αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το 15% του ημερήσιου νοσήλιου ή τα 10 ευρώ του γιατρού.
left

δημοσίευσε ...