Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Κήποι Τερψιθέας: Δελτίο Τύπου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Ο δικηγορικός σύλλογος Πειραιά εκφράζει κι αυτός την αντίθεσή του, μέσα από το παρακάτω δελτίο τύπου, για την "καταστροφή" των κήπων της Τερψιθέας που επιχειρεί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Δελτίο Τύπου - Κήποι Τερψιθέας
10 Ιουλ 2012 
 
Ως εκ του ρόλου που αξιωματικά κατέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς, αποτελώντας τον πολυπληθέστερο και σημαντικότερο επιστημονικό φορέα της πόλης, που συχνά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δραστηριότητες προς τον σκοπό της αισθητικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης του Πειραιά, εκφράζει τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεση του στην πρόταση των δημοτικών Αρχών να μετατραπεί ο ένας από τους κήπους της Τερψιθέας, έστω κατά ένα τμήμα του, σε πίστα για skateboard είτε σε οτιδήποτε άλλο που θα έχει ως συνέπεια την καταστροφή ή τον περιορισμό του υπάρχοντος πρασίνου.
Η υλοποίηση της εν λόγω προτάσεως των δημοτικών αρχών, που έρχεται σε αντίθεση με την παγκοσμίως επικρατούσα αντίληψη περί προστασίας των χώρων πρασίνου, θα επιφέρει αφενός την καταστροφή μίας από τις ελάχιστες εστίες πρασίνου που έχουν απομείνει στην πόλη μας και αφετέρου την αλλοίωση της ιστορικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Πειραιά, αφού οι κήποι της Τερψιθέας αποτέλεσαν χαρακτηριστικούς χώρους περιπάτου, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του αστικού πειραϊκού πληθυσμού.
Εάν αφορμή της ανωτέρω προτάσεως των δημοτικών Αρχών είναι η διαπίστωση της υποβάθμισης των κήπων και γενικότερα της περιοχής, τότε  λύση δεν μπορεί να είναι η επιλογή της τσιμεντοποίησης, αλλά αφενός μεν η απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους που άφησαν τον συγκεκριμένο χώρο στην τύχη του, αφετέρου δε η παροχή της κατάλληλης φροντίδος προκειμένου να αναδειχθεί ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας των κήπων της Τερψιθέας. Παράλληλα έχουν αρμοδίως υποδειχθεί χώροι που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάλογες δραστηριότητες.
Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
 
Στέλιος Μανουσάκης     Γιώργος Σταματογιάννης

δημοσίευσε ...