Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μ.Κ.Ο.: απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και γκρίζες ζώνες

Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών και της σταθερής εργασίας


Ανακοίνωση-Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας
Ο σύλλογος εργαζόμενων Δήμου Καλλιθέας, ενημερώθηκε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/07/2012 ένα από τα θέματα προς συζήτηση και ψήφιση είναι και ο Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Διαμαρτυρόμαστε, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. εντόνως, διότι θεωρούμε, ότι η Διοίκηση του Δήμου μας, θα έπρεπε να ζητήσει τη γνώμη του Συλλόγου εργαζομένων για τον υπό διαμόρφωση ΟΕΥ όπως τροποποιήθηκε μετά από τις μνημονικές παρεμβάσεις που επιβλήθηκαν.
Καταθέτοντας εγγράφως την διαμαρτυρία μας   και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν  «Δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την υλοποίηση του  έργου Τοπικά Σχέδια για την  Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών  αγορών εργασίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» και τις προγραμματικές συμβάσεις με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχείρησης, θεωρούμαι απαράδεκτη τη διαδικασία με την οποία μεθοδεύεται η κάλυψη των αναγκών για μόνιμο προσωπικό στο Δήμο μας.

Η πολιτική αυτή δεν μπορεί να είναι τυχαία, ούτε υπαγορεύεται δήθεν από την ανάγκη γρήγορης και αποτελεσματικής δράσης της διοίκησης, αλλά εντάσσεται μέσα στη γενικότερη πολιτική περιορισμού του δημοσίου την απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών ειδικά κοινωνικού χαρακτήρα με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση τους όπως προσπαθήσατε να κάνετε σαν Διοίκηση και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τα λεγόμενα προγράμματα «κοινωνικής εργασίας»  χρησιμοποιούνται  για την άλωση των εργασιακών σχέσεων, για αμοιβή κάτω από τις ΣΣΕ και χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Ο αγώνας για την αποτροπή τους δεν αντιστρατεύεται το δικαίωμα στην εργασία, που θα είναι προσωρινή, αλλά την εργασιακή ανασφάλεια η οποία βάζει ταφόπλακα στη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η εμπειρία μας από το πρόγραμμα που ‘’ έτρεξε ’’ η Μ.Κ.Ο. ‘’ ΙΛΙΣΟΣ’’ στο Δήμο μας, άφησε πίσω του απλήρωτους εργαζόμενους, γκρίζες ζώνες κατά την διαδικασία πρόσληψης καθώς και την διάθεση της Διοίκησης να απασχολήσει μέρος αυτών σε θέσεις που θα έπρεπε να απασχολούν μόνιμο προσωπικό.

Θεωρούμε ότι το  Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να καταγγείλει τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές που απαγορεύουν  τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ειδικά σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικής πρόνοιας και σε ανταποδοτικές υπηρεσίες , παρεμβαίνει στου Ο.Ε.Υ. των Δήμων και δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλίμα λειτουργίας τους .
 
Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και θα υπερασπίζεται  τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...