Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δήλωση του προέδρου της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ για δημοσίευμα της ιστοσελίδας ΑΣΚ - ΟΤΑ

"Σας παραθέτω ολόκληρη την επιστολή του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που απαντά σε δημοσίευμα της ΑΣΚ-ΟΤΑ και που έχει αναρτηθεί και στο δικό μας ιστολόγιο.

Διαβάζοντας προσεκτικά την επιστολή θα περιοριστώ στα τελείως "εργασιακά" και θα πω ότι ακριβώς την ίδια αιτιολογία της αδυναμίας εκτέλεσης καθηκόντων της υπηρεσίας καθαριότητας που χρησιμοποιούν οι Δήμαρχοι για να προβούν σε Ιδιωτικοποιήσεις, μερικής ή ολικής ανάθεσης αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών καθαριότητας σε μικρούς ή μεγάλους εργολάβους, χρησιμοποιεί και ο πρόεδρος των εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όσο για τα υπόλοιπα θα παρατηρήσω απλώς ότι έχουμε συνηθίσει από τις επιθέσεις της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ τόσο στις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου, όσο και της εκτελεστικής επιτροπής, σε προσωπικό και σε παραταξιακό επίπεδο και δεν μας κάνει καμία εντύπωση η συνέχιση αυτής της ανούσιας, για τους εργαζόμενους, αντιπαράθεσης που ξεφεύγει από τα συνδικαλιστικά όρια."
Β. Γκιτάκος
Μέλος του Γεν. Συμβουλίου
της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης ...

Με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.  με τον τίτλο, «Δήμος Γλυφάδας: Ιδιώτες και στη μεταφορά ογκωδών ετοιμάζει ο Δήμος Γλυφάδας» και την προσωπική επίθεση που μου γίνεται από τον συντάκτη, «αιχμές σχολιαστή» (βλέπε Γιώργος Χαρίσης) έχω να δηλώσω τα εξής:

1.     Πρόκειται για ένα άθλιο, συκοφαντικό και υβριστικό δημοσίευμα, προϊόν εμπάθειας της ηγεσίας της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. προς το πρόσωπό μου, αλλά και στην παράταξη της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.

2.     Από τον τίτλο και μόνο μπορεί κανείς να αντιληφθεί το μέγεθος του ψεύδους και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί το κατάπτυστο αυτό δημοσίευμα. Αλήθεια, που «αλλού» στη διαχείριση των απορριμμάτων έχει εκχωρήσει αρμοδιότητά του ο Δήμος Γλυφάδας; Γιατί αποκρύπτει ο συντάκτης ενέργειες που κατά το παρελθόν προήγαγαν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων; Σημειώνω μόνο τρεις ενέργειες α. Ο Δήμος Γλυφάδας από το 1996 έχει κατασκευάσει ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ που τον διαχειρίζεται το προσωπικό του Δήμου. β. Την τελευταία πενταετία προχώρησε στην πρόσληψη 50 και πλέον εργαζομένων (μόνιμο προσωπικό) για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού. γ. Το 2009 κάτω από την πίεση του Συλλόγου προχώρησε σε επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού που είχε οδηγηθεί, κυρίως στη μεταφόρτωση, σε απαξίωση. Είναι προφανείς οι λόγοι που ο συντάκτης του δημοσιεύματος παραποιεί την πραγματικότητα.

3.     Όσο για τον περίφημο «διαγωνισμό» για την ανάθεση της «Μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων», προϋπολογισθείσας δαπάνης 73.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και ότι ο Δήμος Γλυφάδας ετοιμάζει ιδιώτες και στη μεταφορά ογκωδών… η απάντηση είναι απλή. Τα αρρωστημένα μυαλά της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. επιχειρούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος μου. Η σκευωρία τους όμως καταρρέει με την παράθεση των πραγματικών γεγονότων και αποδεικνύουν πώς ο θησαυρός είναι… άνθρακες.
Το 2007, με ευθύνη της τότε Δημοτικής Αρχής ο χώρος τους Σταθμού Μεταφόρτωσης είχε μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή. Αποτέλεσμα ήταν το καλοκαίρι να εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά, βάζοντας σε κίνδυνο το Δημοτικό Άλσος (Γκολφ). Επειδή η κατάσβεση ήταν αδύνατη, χρησιμοποιήθηκε η ρήψη μπαζών. Η φωτιά σβήστηκε, αλλά κάποιοι με την ανοχή της τότε Δημοτικής Αρχής, συνέχισαν να ρίχνουν μπάζα.

Μετά από τις καταγγελίες μας και τις παρεμβάσεις μας σταμάτησε η ρίψη μπαζών και απορριμμάτων και ζητήθηκε ο άμεσος καθαρισμός του χώρου. Παρά τις προσπάθειες μας, ο καθαρισμός του χώρου από τα μπάζα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί, καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου δεν διαθέτουν τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό.
Η νυν Δημοτική αρχή, από το 2011 που ανέλαβε κάτω από την πίεσή μας ουσιαστικά επέλεξε να μεταφέρει τα μπάζα με τη δημοπρασία που αναφέρει η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., καθώς ο κίνδυνος μιας νέας φωτιάς είναι ορατός και μπορεί να απειλήσει το Άλσος της Γλυφάδας. Αυτή είναι η περίφημη… ιδιωτικοποίηση που είδε η Ασημακοπούλου και ο Χαρίσης.

4.     Όσο για τη Σύμβαση του Δήμου Γλυφάδας με τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. θα απαντούσα στη λαλίστατη Ασημακοπούλου ότι, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»… Πριν λίγες ημέρες μου ζήτησε εκλιπαρώντας με, λόγω της υπηρεσιακής μου ιδιότητας να μεσολαβήσω στη Διοίκηση του Δήμου για τα προβλήματα που υπάρχουν από μεριάς του Συνδέσμου στην εφαρμογή της Σύμβασης και στην αποπληρωμή της. Περισσότερα δεν μου επιτρέπεται να πω λόγω της υπηρεσιακής μου ιδιότητας… Απλά σημειώνω πώς έχουν γνώση οι φύλακες.

5.     Είμαι μαθημένος να δέχομαι επιθέσεις στην συνδικαλιστική μου δράση από όλους τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων, όπως από τον Π. Κουκουλόπουλο (Υφυπουργό Εσωτερικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.), την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιάννη Μιχελάκη (Εκπρόσωπο Τύπου Ν.Δ.) αλλά και από το εκδοτικό κατεστημένο (ΕΘΝΟΣ, ΝΕΑ, ΣΚΑΙ κ.λπ.)… Σε όλους αυτούς από χθες προστέθηκε και η ηγεσία της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., νομίζοντας ότι χτυπώντας εμένα προσωπικά υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Κάνει όμως λάθος. Τέτοιου είδους επιλογές υπηρετούν καθαρά τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να ξεπουλήσουν τη Διαχείριση των Απορριμμάτων. Να είναι σίγουροι πάντως πώς τέτοιες αθλιότητες δεν θα μείνουν αναπάντητες…

6.     Είναι πρόκληση η ηγεσία της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. να χρησιμοποιεί «δήθεν» τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της παράταξής της, στον Ενιαίο Σύνδεσμο του οποίου η Γ. Ασημακοπούλου, είναι υπηρεσιακό στέλεχος. Που και με τη δική της ανοχή και υπογραφή ξεπουλήθηκαν και εκχωρήθηκαν όλα στο μεγάλο Εθνικό εργολάβο, με μοναδικό αντάλλαγμα αργομισθίες και διορισμούς συγγενικών της προσώπων. Εγώ δεν διόρισα, όπως η Ασημακοπούλου το σύζυγο και τον υιό της εναλλάξ… και με «άγνωστο» αντικείμενο απασχόλησης…
Το ήθος και η συνδικαλιστική αλλά και η υπαλληλική μου αξιοπρέπειά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Πόσο μάλλον από κάποια μέλη της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., που η δράση τους είναι διάτρητη…


7.     Άφησα τελευταίο το άθλιο κατάντημα του Γιώργου Χαρίση. Ο οποίος δεν έχει ούτε καν το θάρρος να αναλάβει επωνύμως την ευθύνη των λεγομένων του και  κρύβεται πίσω από τον τίτλο του… «σχολιαστή». Δεν είναι όμως τυχαίο που η πλειοψηφία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του έδειξαν την πόρτα της εξόδου από το συνδικαλιστικό κίνημα. Κι αυτός για να τους δικαιώσει, επιλέγει να λασπολογεί, να συκοφαντεί και να βγάζει την εμπάθεια του με ανακρίβειες και ψεύδη. Λυπάμαι, αλλά είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί του. Αν και έχει αφήσει στην Ομοσπονδία άξιους «κλώνους» του.

Η ηγεσία της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., που από ότι φαίνεται… καλύπτει και το κενό της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α., έχει επιλέξει να υπερασπίζεται μόνο τα κομματικά-παραταξιακά της συμφέροντα.
Οι όποιες επιθέσεις τόσο προς το πρόσωπό μου όσο και στην παράταξη που εκπροσωπώ, δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Γιατί απλά στερούνται ουσίας και σοβαρότητας. Αποκαλύπτουν δε τη γύμνια αυτών που χρίζονται υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κι αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες ευθύνες για εμάς, που με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων που μας έχουν επιλέξει και εμπιστευτεί.
     Στο τέλος όλοι θα τεθούμε στην κρίση των εργαζομένων…

Αθήνα, Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012


Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος
Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 

δημοσίευσε ...