Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

24ωρη Γενική Απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Την απόφασή της να προχωρήσει, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε., σε 24ωρη γενική απεργία άμεσα, επιβεβαίωσε η χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αντιδρώντας στα βάρβαρα μέτρα μείωσης των συντάξεων και των μισθών που συναποφασίζουν η τρικομματική κυβέρνηση και η Τρόικα και τα οποία, σε συνδυασμό με τις δρομολογούμενες απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα, θα οδηγήσουν σε οριστική διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες και σε κατεδάφιση το εναπομείναν κοινωνικό κράτος.

Για την καλύτερη επιτυχία της 24ωρης γενικής απεργίας, η ημερομηνία της οποίας θα οριστεί τις επόμενες ημέρες, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιεί και συμμετέχει σε συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, προετοιμάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η Ε.Ε., επίσης, καλεί όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν πολύπλευρες δραστηριότητες με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κτλ. Επίσης αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα μέτρα σε όλες τις πόλεις της χώρας, με ευθύνη των Νομαρχιακών Τμημάτων και σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις, καθώς επίσης και την πραγματοποίηση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, όπως έχει αποφασιστεί, συμμετείχαν σήμερα, με τρίωρη στάση εργασίας, στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και θα συμμετάσχουν επίσης, στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης που περικόπτονται δραματικά με τα νέα μέτρα.

Συνάντηση του Προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με το ΔΓΕ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συναντήθηκε, χθες, με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) και συζήτησε όλα τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν στους δημόσιους υπαλλήλους και τις δημόσιες υπηρεσίες τα προηγούμενα, κοινωνικά επαχθή, μέτρα της κυβέρνησης, καθώς και αυτά που έρχονται. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζήτησε την παρέμβαση του ΔΓΕ στις Διεθνείς Οργανώσεις και τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, προκειμένου να καταγγελθούν τα αντισυνταγματικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την εργασία, την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, τα οποία καταστρατηγούν, όχι μόνο τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και το Κοινοτικό Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας (ΔΣΕ)!

δημοσίευσε ...