Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Κ.Ε.Δ.Α: "Και οι γερμανοτσολιάδες στην κατοχή τα τομάρια τους θέλανε να σώσουνε!"

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2012


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση οι μάσκες έπεσαν. Το προεδρείο του Δ.Σ. μας πάσαρε μία στημένη συζήτηση και μας έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων. Η παράταξη του μνημονίου μάς έθεσε το -ανυπόστατο- εκβιαστικό δίλημμα του Υπουργού «ή γίνεστε Σώμα ή απολύεστε». Σε τέτοια δήθεν διλήμματα κύριοι του προεδρείου εμείς δεν μπαίνουμε. Πρακτικές τρομολαγνείας με όπλο τις απολύσεις δεν μας φοβίζουν!
Αλήθεια, ρωτήσατε τους δημότες αν θέλουν ένα καινούριο κατασταλτικό και φορο­εισπρακτικό μηχανισμό; Γιατί κρύβετε από τους συναδέλφους ότι κατά τον Υπουργό αναβάθμιση σημαίνει αύξηση εσόδων στους ΟΤΑ; Γιατί δεν πήρατε θέση στην πρόταση του Υπουργού για «Ανταποδοτικό Ταμείο» στους υπαλλήλους ανάλογα με τα πρόστιμα που εισπράττονται;

Το πιο σημαντικό διακύβευμα για εμάς τούτη την ώρα είναι ένα: Η ανατροπή του βάρβαρου μνημονίου της τρικομματικής κυβέρνησης των ραγιάδων. Σας θυμίζουμε ότι τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα τον διαγράψατε γιατί δεν δέχθηκε να υπα­κούσει στις επιταγές της τρόικα, ενώ η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα (μαζί κι εσείς) ως ραγιάδες της, έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για τις δεσμεύσεις του!

Πείτε μας, για να γίνει η «αναβάθμιση» όπως εσείς την ευαγγελίζεστε, δεν θα γίνει αξιολόγηση; Γιατί η αλήθεια είναι ότι κοροϊδεύετε τον κόσμο. Τον τρομοκρατείτε ότι από τους 650.000 δημοσίους υπαλλήλους αυτοί που τάχα κινδυνεύουν πρώτοι είναι οι 3.200 δημοτικοί αστυνομικοί, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουμε Σώμα και να τη γλυτώσουμε! Αλλά ας μην τρέφουμε αυταπάτες, κανείς δεν θα ενταχθεί σε Σώμα αυτόματα. Θα γίνει σκληρή αξιολόγηση, το οποίο κρύβετε, για να περάσουν τα συμφέροντά σας. Αυτοί που θα απορριφθούν, τι θα γίνουν άραγε; Όσο για το «τυράκι» περί ανοίγματος μετατάξεων σε άλλους κλάδους, πετάξτε το αλλού. Ο Υπουργός ήταν απόλυτα αρνητικός, και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί γιατί θα γίνουν μαζικές αποχωρήσεις από την υπηρεσία και το γνωρίζετε.

Κύριοι του προεδρείου, ποιος σας έδωσε τη δικαιοδοσία να μιλάτε εκ μέρους όλων των δημοτικών αστυνομικών της Ελλάδας; Αλήθεια, εφόσον μπήκατε στη διαδικασία συγκρότησης νέας Ομοσπονδίας Δημοτικών Αστυνομικών Ελλάδας, γιατί κύριοι της Δ.Α.Κ.Ε. δεν παραιτείστε από τις θέσεις που κατέχετε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ; Είναι προφανές ότι οι καρέκλες σας είναι πάνω από όλα. Εσείς που τώρα την υβρίζετε, όταν κέρδιζε τα επιδόματα γιατί σιωπούσατε; Πώς θα χειριστείτε τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας θέματα ως δευτεροβάθμιο όργανο; Θα τα αφήσετε σε λευκή επιταγή σε τρίτους; Πολύ βολικό για την κυβέρνηση σας… Δηλώσατε ότι δεν αναγνωρίζετε κανέναν άλλο δημοτικό υπάλληλο ως συνάδελφο. Πείτε μας όμως, αυτοί που προσέχουν τα παιδιά σας στους παιδικούς σταθμούς, αυτοί που μαζεύουν τα απορρίμματά σας, αυτοί που φροντίζουν για το πράσινο, αυτοί που σας εξυπηρετούν στα ΚΕΠ, τι είναι; Εφόσον δεν τους αναγνωρίζετε, βγείτε ανοιχτά στην Ομοσπονδία και πείτε το.

Οι απόψεις που ψηφίσατε μας φέρνουν αντιμέτωπους με το σύνολο της κοινωνίας. Εμείς βλέπουμε ως συναδέλφους όλους τους εργαζόμενους που έχουν υποστεί τα δεινά της πολιτικής που εσείς πρεσβεύετε. Θεωρούμε ότι είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και όχι εχθρός της. Είναι προφανές ότι μας χωρίζει χάσμα!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η ίδια η Γενική Συνέλευση έγινε παράτυπα. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε απαρτία με 260 άτομα, όταν το Καταστατικό του συλλόγου απαιτεί το 1/3 των μελών, ήτοι 320 άτομα. Η Γενική Συνέλευση δεν ήταν εξ αναβολής αυτής της 4ης Απριλίου γιατί είχε διαφορετική ημερήσια διάταξη. Επιπλέον, στο Καταστατικό ορίζεται ρητά ότι η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση γίνεται μέσα σε 15 ημέρες.  Η εξ αναβολής δεν έγινε ποτέ για αντικειμενικούς λόγους (διακοπές Πάσχα, βουλευτικές εκλογές) και πρόκειται αναμφίβολα για νέα Γενική Συνέλευση που δεν συγκέντρωσε απαρτία. Κατά συνέπεια η Γενική Συνέλευση της 21/9 δεν επιφέρει έννομο αποτέλεσμα. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης δεν διατήρησε την ουδετερότητα που όφειλε, υποστηρίζοντας ανοιχτά συγκεκριμένη πρόταση και προσβάλλοντας μέλη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.. Παραβλέπουμε και το ότι οι θέσεις που ψηφίστηκαν εμφανίστηκαν προφορικά 15 λεπτά πριν το τέλος και κανείς δεν ξέρει τι ψηφίστηκε επακριβώς! 


Μα σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι δεν υπάρχει ηθική νομιμοποίηση των αποφάσεων. Με 160 άτομα παρόντα στην ψηφοφορία σε σύνολο 960 μελών δεν επιδίδεται κανένα κύρος στην όποια απόφαση! Πρόκειται φανερά για απόφαση μειοψηφίας!

Πόσο ηθικό μπορεί να είναι ένας πρόεδρος σωματείου να είναι και τμηματάρχης; Ο πρόεδρος-τμηματάρχης-μέλος Γ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ και σύντομα εκπρόσωπος στην τρόικα μίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοτικών Αστυνομικών ας αποφασίσει τελικά ποια θέση κατέχει: αυτή δίπλα στον εργαζόμενο ή αυτή απέναντί του. Μάλλον ασπάζεστε και εσείς το «δόγμα Βουλγαράκη» πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!

Το Ειδικό Πειθαρχικό Συμβούλιο που εσείς ψηφίσατε ποιος θα το στελεχώσει; Αυτός που μας χαρακτήρισε κοπρίτες-κηφήνες-τεμπέληδες, και είναι και μέλος της παράταξής σας; Ή μήπως εννοείτε Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που θα ορίζει και τους προϊσταμένους, παρακάμπτοντας έτσι το νέο αντικειμενικό νόμο για τις κρίσεις; Συνάδελφοι, ανοίξτε τα μάτια σας, όλα για τις καρέκλες γίνονται!

Είπατε ψευδώς ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έστειλε εκπρόσωπο της Καθαριότητας στις συζητήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία. Γιατί δεν λέτε στους συναδέλφους την αλήθεια, ότι την Καθαριότητα που εσείς χλευάζετε την έβαλε στο «παιχνίδι» η Ν.Δ. χρίζοντας ως εκπρόσωπο το μεγαλοσυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ κ. Βελέντζα; Όπως βάλατε στο «παιχνίδι» και το ΠΑΣΔΑΠΥ (που τώρα κατηγορείτε), ορίζοντας τον πρόεδρό του ως εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ στη Γραμματεία Δημοτικής Αστυνομίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σας προτείναμε ανασύσταση της Γραμματείας αλλά αρνηθήκατε «επειδή η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι κομματική». Μα εσείς δεν είστε αυτοί που δράτε πάντα κομματικά και μόλις δυο μήνες πριν απορρίψατε την πρότασή μας για ενιαίο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο δημοτικής αστυνομίας στις εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο; Γιατί έχετε άλλη θέση τώρα; Μήπως επειδή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχετε την πλειοψηφία;

Ψηφίσατε υπέρ της δημιουργίας Σώματος. Έχετε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς σημαίνει; Θα σας πούμε εμείς: Κυλιόμενο ωράριο, περιορισμό των υπερωριών, υποχρεωτικές αργίες, τέλος στα πολυήμερα ρεπό, στρατικοποίηση της υπηρεσίας με αύξηση των ελέγχων, αναφορές κλπ. Είναι οι συνάδελφοι σύμφωνοι με αυτά;

Αλήθεια, γιατί αποκρύβετε από τους συναδέλφους με ποιον συμπράξατε; Γιατί δεν λέτε ανοιχτά ότι οι προτάσεις που υπερψηφίσατε είναι των άτυπων εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην υπηρεσία, που εξάλλου κατέβηκαν ως συνυποψήφιοι με το δικό σας ψηφοδέλτιο;

Τα ψέματα τελείωσαν! Εμείς συνένοχοι σε λογικές και πρακτικές ταγμάτων εφόδου δεν θα γίνουμε! Αποτελούν για εμάς casus belli. Μην προσπαθήσετε να καπηλευθείτε λαϊκούς-ταξικούς αγώνες, όπως κάνατε πάντα, γιατί θα μας βρείτε μπροστά σας. Να γνωρίζετε ότι η δράση φέρνει αντίδραση!

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. παύει πια να αποτελεί το άλλοθι των συνεργασιών σας (ΔΑΚΕ-Χρυσή Αυγή) και παραιτείται σύσσωμη από το Δ.Σ. του συλλόγου. Οι συνάδελφοι που διαφωνούν με τις αποφάσεις που πάρθηκαν και επέλεξαν να απέχουν δίνοντας λευκές επιταγές σε καταστάσεις με τις οποίες διαφωνούν, ας αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ακυρώσουν στην πράξη τις πρόσφατες -και έτσι κι αλλιώς μη σύννομες- αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην τους!

Συνάδελφοι, μας κλέβουν τη ζωή. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί και θα ανατραπεί. Ραντεβού στο δρόμο.

Και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝΕ!


Το Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

δημοσίευσε ...