Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Απόφαση Γεν. Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ 3/2/2014

Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 3 Φεβρουαρίου 2014 για το πλαίσιο ανάπτυξης αγωνιστικού - απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την Ε.Ε. για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2014.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση (3.2.2014), εκτιμώντας:

1.Την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στην κοινωνία και τους εργαζόμενους.

2.Την διαρκώς εντεινόμενη πολιτική των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων. 

3.Την εισαγωγή ενός απαράδεκτου συστήματος αξιολόγησης, που αναπαράγει τις παθογένειες μεροληπτικής και αναξιοκρατικής κρίσης των εργαζομένων στο Δημόσιο, εντείνοντας  τον κομματικό έλεγχο και τις πελατειακές πρακτικές. Πρόκειται για μεθόδευση που αποσκοπεί στη δημιουργία  μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων-απολύσεων. 

4.Την αύξηση των μέτρων που εντάσσονται στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών συρρίκνωσης και κατάργησης Δημοσίων και Κοινωνικών αγαθών και παροχών (π.χ. συνεχής περιορισμός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις δικτύων Ενέργειας, Νερού κ.ά.), της αντικοινωνικής αντιμετώπισης των υπερχρεωμένων, λαϊκών νοικοκυριών (π.χ. πλειστηριασμοί, εξοντωτικές ποινές Εφορίας κ.ά.) τη συνέχεια των πολιτικών περικοπής μισθών και συντάξεων (εφάπαξ, επικουρικών συντάξεων, εφαρμογή μνημονιακού μισθολογίου κ.ά.) 

5.Την κατάσταση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιαίτερα των Υπηρεσιών του Κοινωνικού κράτους (εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, των αποφάσεων για το κλείσιμο σχολείων, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και άλλων Οργανισμών και Υπηρεσιών και της συνακόλουθης αύξησης της ταλαιπωρίας των πολιτών), καθώς και 

6.Την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ευρύτερα λαϊκά-κοινωνικά στρώματα εξαιτίας της μνημονιακής στρατηγικής και της πολιτικής της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Αποφάσισε: 

1.Την ανοικτή εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την οργάνωση, προκήρυξη και πραγματοποίηση κάθε αγωνιστικής και απεργιακής μορφής που θα κριθεί αναγκαία για την υπεράσπιση εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια του επόμενου διμήνου και έως την ανανέωση του πλαισίου από νέο Γενικό Συμβούλιο. 

2.Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δημοσίου Τομέα, καθώς και ενημερωτικών συγκεντρώσεων με σκοπό τη συμμετοχή και κινητοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων  και στόχο την υλοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των αποφάσεων του αγωνιστικού-απεργιακού προγράμματος που αποφάσισε. 

3.Τη συμμετοχή, υποστήριξη, διεύρυνση τομεακών-κλαδικών κινητοποιήσεων (π.χ. στους χώρους της Παιδείας, Υγείας, πρωτοβάθμιων σωματείων και κάθε εργασιακού χώρου) με κάθε μορφή και συντονισμό: Συλλαλητήρια, αγωνιστικές-απεργιακές μορφές, οργάνωση μορφών διαμαρτυρίας σε εργασιακούς χώρους κ.ά. 

4.Την πραγματοποίηση 24ωρης ή 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης στην αρχή του δεύτερου δεκαημέρου του Μαρτίου (ενδεικτική ημερομηνία η 12/3) και η επιδίωξη συντονισμού με τον Ιδιωτικό Τομέα, Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Φορείς για ΑΜΕΣΟ ΦΡΑΓΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών αυτών. 

5.Αμέσως μετά και έως 22 Μαρτίου (ημερομηνία εξέλιξης του μαζικού προγράμματος απολύσεων στο Δημόσιο) κλιμάκωση του αγωνιστικού-απεργιακού προγράμματος δράσης, με αξιοποίηση των αποφάσεων του Γ.Σ. και  εκτίμηση της έως τότε πορείας και της δυναμικής που θα έχει αναπτυχθεί. 

6.Την κινητοποίηση και αξιοποίηση τόσο των Γενικών Συμβούλων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όσο και του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού του Δημοσιοϋπαλληλικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...