Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους Συλλόγους Μέλη της για το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και δράσεων της ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο των απεργιακών-αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει ως απάντηση στην συγκυβέρνηση που συνεχίζει την πολιτική διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαμόρφωσε το πιο κάτω αγωνιστικό πρόγραμμα.

1.Την προκήρυξη 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που καταργεί δεκάδες Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και προωθεί την εφαρμογή νέου συστήματος «αξιολόγησης» των Δημοσίων Υπαλλήλων που και τα δύο οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.

2.Την πραγματοποίηση νέας 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 13 και 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, με στόχο την κλιμάκωση και την επόμενη εβδομάδα, καθώς στις 22 Μαρτίου 2014 είναι η καταληκτική ημερομηνία της διαθεσιμότητας των Σχολικών Φυλάκων και Εκπαιδευτικών.

Η συγκυβέρνηση και η τρόικα εντείνουν την πολιτική τους και προωθούν νέα επώδυνα, καταστροφικά μέτρα με τη διάλυση των πάντων (Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Παιδεία κ.λπ.). Και σε αυτή την επίθεση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι και απλοί θεατές.

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που με τη νέα περικοπή πόρων των Ο.Τ.Α. και την εφαρμογή του προγράμματος «Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» ετοιμάζουν νέες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Για την επιτυχία και μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε τα πιο κάτω:

1.Να ενημερώσει με αναλυτική ανακοίνωση τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το δήθεν «Πρόγραμμα Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας» για τους κινδύνους που κρύβουν οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης και μερίδας αιρετών, καθώς και τι περιλαμβάνει το σχέδιο Νόμου για την «αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπαλλήλων που αποτελεί νέα μεθόδευση για χιλιάδες απολύσεις, την ομηρεία και τρομοκράτηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο.

2.Να πραγματοποιήσει ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, στις 9.30 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Αθήνα).

3.Να προγραμματίσει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ. στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Οργανισμού.

4.Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων και Συγκεντρώσεων από τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας για να προετοιμαστεί η μαζική συμμετοχή αλλά και να ακουστούν οι προτάσεις των εργαζομένων  για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα λόγω της λήξης της διαθεσιμότητας των Σχολικών Φυλάκων.

5.Τον προγραμματισμό Περιοδειών και Συγκεντρώσεων στους Δήμους της Αττικής αλλά και του Πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης για να επιτύχουμε τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συνάδελφοι,
Οι πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί πρέπει να γίνουν με σχεδιασμό, προετοιμασία και δραστηριοποίηση ΟΛΩΝ μας για να δώσουμε τη δική μας απάντηση, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι πιο βάρβαρα και πιο σκληρά και η απόκρουσή τους χρειάζεται τη συστράτευση όλων των εργαζομένων και κοινωνικών ομάδων.

δημοσίευσε ...