Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 30/6 και Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9/7 κατά απολύσεων, διαθεσιμοτήτων και «αξιολόγησης»

Πανελλαδική απεργία για τις 9 Ιουλίου και ημέρα δράσης με συλλαλητήριο στις 3 το μεσημέρι για τη Δευτέρα 30 Ιουνίου προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ με απόφασή της στην οποία σημειώνει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου και της διάλυσης των τελευταίων αναχωμάτων εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικής προστασίας».

Ειδικότερα, στις 30 Ιουνίου, κηρύσσεται η ημέρα Πανελλαδικής Δράσης με κύριο αίτημα την κατάργηση του Ν.4250/2014 και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων. Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται μεταξύ άλλων καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους εργασίας, ενημέρωση των πολιτών κ.ά. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στις 3.00 μ.μ. σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένες καθαρίστριες.

Εξάλλου, την Τετάρτη 9 Ιουλίου προκηρύχθηκε 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ στην απόφαση της γενικής της συνέλευσης «η κυβέρνηση έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και “πλεονάζοντος προσωπικού”, προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση να δημιουργήσει μία νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων».

Μέσω των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, όπως υπογραμμίζει, «επιδιώκεται ότι έχει απομείνει ως σταθερή εργασία να μετατραπεί σε ελαστική και οι εργαζόμενοι σε “απασχολούμενους” με πολύ χαμηλότερους μισθούς και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση με την πολιτική της καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο που συνεχίζουν εδώ και ένα χρόνο τον δίκαιο αγώνα τους για την επαναπρόσληψή τους και την επαναλειτουργία των δομών που καταργήθηκαν».

Παράλληλα, στρέφεται κατά του νομοσχεδίου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο κάνοντας λόγο για «νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία και να επιβάλλει πλήρη συμμόρφωση προς τα μνημονιακά σχέδια στο χώρο του δημοσίου συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο».

Όσον αφορά στους συνταξιούχους, όπως σημειώνει, «δρομολογούνται νέες μειώσεις των συντάξεων αρχίζοντας από τις επικουρικές και προχωρώντας στις κύριες συντάξεις».





δημοσίευσε ...