Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Στον «πάγκο του χασάπη» βάζει τους εργαζόμενους ο κ. Μητσοτάκης

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης   δημιουργεί και νέα «δεξαμενή» απολύσεων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να βρει τρόπους   για να κάνει απολύσεις στο δημόσιο υπηρετώντας πιστά τους δανειστές, προχωρά σε μια ακόμη «εκκαθάριση»: θα «ελέγξει», λέει, περίπου 38.000 συμβάσεις έργου και χρόνου που μετετράπησαν σε αορίστου χρόνου.

Με αφορμή την«πραγματοποίηση επανελέγχου μετατροπής συμβάσεων Αορίστου Χρόνου από το Α.Σ.Ε.Π.». ο κ Μητσοτάκης σκοπεύει να βάλει στον πάγκο του χασάπη ακόμα μερικές χιλιάδες συναδέλφων μας.

Ο σκοπός του εμφανής, όσο και αν θέλει να τον τυλίξει στο «μανδύα» της διαφάνειας και της εξυγίανσης της Δημόσιας Διοίκησης: να δημιουργήσει μια ακόμη «δεξαμενή» για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και κυρίως στους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα. Και μάλιστα, σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» εμπλέκει και το ΑΣΕΠ, καθώς αυτό καλείται να επανελέγξει τις συγκεκριμένες συμβάσεις.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ υπενθυμίζει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει μνήμη χρυσόψαρου, πως οι μετατροπές των συμβάσεων έγιναν μετά από μεγάλους απεργιακούς αγώνες και δεν ήταν ούτε ρουσφέτια ούτε χαριστικές πράξεις.

Με τη θέσπιση – μεθόδευση νέων κριτηρίων, ο Κ. Μητσοτάκης, έπειτα από 10 χρόνια, τροποποιεί τα κριτήρια, βάσει των οποίων έγιναν οι καθ΄ όλα νόμιμες διαδικασίες μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου, που κρίθηκαν νόμιμες και από τα Δικαστήρια και το ΑΣΕΠ. Τα ίδια, δε, τα κριτήρια (Π.Δ. 164/2004 )είχαν κριθεί συνταγματικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας και ενσωματώθηκαν στην ελληνική έννομη τάξη των διατάξεων της Κοινοτικής Οδηγίας 1999/70/ΕΚ, η οποία αποσκοπούσε στην αποτροπή καταχρήσεων εις βάρος των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τις αυθαιρεσίες του εργοδότη-Δημοσίου.

Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει τις σκοπιμότητες που υπάρχουν από το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ καλείται να επανεξετάσει τις συμβάσεις, όπως επίσης και τα κριτήρια που θα γίνει ο επανέλεγχος αυτός, ιδιαίτερα τη στιγμή που οι διατάξεις του Ν.4250/2014 παρέχουν περιθώριο θέσπισης νέων κριτηρίων διαφορετικών από εκείνα που ίσχυαν κατά το χρόνο της μετατροπής των συμβάσεων.

Οι αξιολογήσεις, ο επανέλεγχος των συμβάσεων και οι λίστες Γρηγοράκου – Ραπακούλια με το πλεονάζον προσωπικό στους Ο.Τ.Α έχουν τον ίδιο μνημονιακό στόχο.

Να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να τους διαιρέσουν μέσω του κανιβαλισμού και της ανθρωποφαγίας που επιβάλλει ο νόμος 4250/2014, να δημιουργήσει μεγάλες δεξαμενές εργαζόμενων προς απόλυση και να καταργηθούν δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα διεθνή επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει τα συνδικάτα, ώστε να αποτρέψουμε κάθε νέα αυθαιρεσία της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής «Απορρύθμισης» εις βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ καλεί επίσης τους εργαζομένους να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο διαρκούς πάλης, αντίστασης και ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και της καταστροφικής και εθελόδουλης κυβέρνησης – φερέφωνο των δανειστών και των διαπλεκόμενων, που την εφαρμόζει.

30 Ιουνίου, κηρύσσεται η ημέρα Πανελλαδικής Δράσης με κύριο αίτημα την κατάργηση του Ν.4250/2014 και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων.

Θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους εργασίας, ενημέρωση των πολιτών κ.ά. Συλλαλητήρια στις 3.00 μ.μ. σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένοι Καθαρίστριες του Υπ.Οικ. – Σχολικοί Φύλακες και Καθηγητές Τ.Ε

Τετάρτη 9 Ιουλίου προκηρύχθηκε 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.
Ιούνιος 2014                                         Α.Σ.Κ-Ο.Τ.Α/ΜΕΤΑ

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ σε μορφή Word για διανομή ΕΔΩ

δημοσίευσε ...