Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Βάρβαρη επίθεση στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των καθαριστριών που έχουν στρατοπεδεύσει έξω από το Υπουργείο Οικονομικών εδώ και ένα μήνα, απαιτώντας την ακύρωση των απολύσεών τους και την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, με την οποία καλείται η ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψή τους.

Ο αποφασιστικός, ευρηματικός και μακρόχρονος αγώνας των καθαριστριών, γίνεται σύμβολο αντίστασης για χιλιάδες εργαζόμενους και αποτελεί μεγάλη «πληγή» στην πολιτική της κυβέρνησης, γι’ αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο συκοφάντησης και τρομοκρατίας για να τις λυγίσει. Σήμερα όμως πέρασαν και τα εσκαμμένα, αφού η μανία των δυνάμεων καταστολής οδήγησε, χτυπώντας αδιακρίτως, να στείλει τις συναδέλφισσες Δήμητρα Μανώλη και Άννα Χρυσικοπούλου στο νοσοκομείο με σοβαρά κατάγματα στα πόδια τους.

Μοναδική απάντηση στην κυβερνητική τρομοκρατία είναι η υπόθεση των καθαριστριών να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και για το λόγω αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να εκφράσουν πιο ενεργά την αλληλεγγύη τους και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και τη συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνεται στο Σύνταγμα την Πέμπτη 5-06-2014 το βράδυ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Οι καθαρίστριες θα νικήσουν

Από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ


Σχόλιο ΑΣΚ-ΟΤΑ: Να επισημάνουμε ότι την ωμή βία των δυνάμεων καταστολής δεν απέφυγαν και οι Σχολικοί Φύλακες που από την Κυριακή έχουν και αυτοί "εγκατασταθεί" στην Καραγιώργη Σερβίας μετατρέποντας το χώρο έξω από το υπουργείο σε κέντρο αγώνα κατά των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων και στάθηκαν αλληλέγγυοι στην πρωινή κινηματική δράση των καθαριστριών του Υπ.Οικ.

δημοσίευσε ...