Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων : «όχι στην αξιολόγηση του κανιβαλισμού και των απολύσεων»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Σωματείο μας στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε ενέργεια που θα αποτρέψει την βάρβαρη και κανιβαλική διαδικασία της αξιολόγησης που στοχεύει σε χιλιάδες απολύσεις και την μισθολογική καταβαράθρωση των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. αμέσως μετά την συνεδρίαση της Πέμπτης 5/6/2014 συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ζεμπίλη και πήρε την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί η σχετική απόφαση για την υλοποίηση της αντισυνταγματικής διάταξης όπως σχετικά έχει αποφανθεί η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Την ίδια μέρα πάρθηκε απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για απεργιακή κάλυψη της αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης του Ν. 4250/2014.

Επίσης στις 5/6/2014 δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. η υπουργική απόφαση που δίνει εντολή για την σύσταση κλιμακίων που θα ελέγξουν πάλι την νομιμότητα των αποφάσεων του ΑΣΕΠ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την μετατροπή των συμβάσεων Αορίστου Χρόνου.

Η κυβέρνηση προκειμένου να ταΐσει τον μινώταυρο της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το φρέσκο κρέας των λίγων εργαζομένων που απέμειναν στην χώρα έχει επιδοθεί σε έναν ανελέητο και καταστροφικό πόλεμο που οδηγεί την κοινωνία στην απόγνωση.

Οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο στις επιθέσεις μιας ενδοτικής και απονομιμοποιημένης κυβέρνησης, να οργανώσουμε την πάλη μας με ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και να αποτρέψουμε την εκποίηση και διάλυση του δημοσίου.

Σε περίπτωση που επιχειρηθεί με οποιοδήποτε τέχνασμα κυβερνητικής αυθαιρεσίας ή τρομοκράτησης η υλοποίηση της διαδικασίας αξιολόγησης θα καταλάβουμε – όπως έχουμε ήδη αποφασίσει – τα δημοτικά κτίρια και τους εργασιακούς χώρους με ότι αυτό σημαίνει για την λειτουργία της πόλης.



Για το Δ.Σ. του Σωματείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ              ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ

δημοσίευσε ...