Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Διαμαρτυρία Δημοτικών Αστυνομικών στο κέντρο αγώνα της Καρ.Σερβίας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην Καραγιώργη Σερβίας, στο κέντρο αγώνα των Καθαριστριών-Σχολικών Φυλάκων και Καθηγητών, πραγματοποίησαν εχθές Παρασκευή 6/6/2014 δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τελικά δεν απορροφήθηκαν σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου. Στο πλευρό τους, βρέθηκε ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως καταγγέλλουν, συνολικά 250 δημοτικοί αστυνομικοί μένουν τελικά χωρίς δουλειά, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην απόλυση οι «ηλικιωμένοι» δημοτικοί αστυνομικοί

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγείλει πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραθέτει «εντυπωσιακούς» αριθμούς μεταταχθέντων δημοτικών αστυνομικών, αποκρύβοντας ότι οι περισσότεροι, υπάλληλοι με 20-25 χρόνια υπηρεσίας, οδηγούνται στην απόλυση με μόνο κριτήριο την ηλικία τους.

Αποσιωπά, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, «το γεγονός ότι το υπουργείο του προσπαθεί να ολοκληρώσει όπως-όπως μέσα σε λίγες ημέρες, και εν όψει ανασχηματισμού, ότι δεν κατάφερε μέσα σε 8 μήνες διαθεσιμότητας, παραβιάζοντας συνεχώς τους κανόνες της διαδικασίας όπως ορίζονται από τη κείμενη νομοθεσία».

Αγνοεί, συνεχίζει, προκλητικά το ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίζουν στην όλη διαδικασία το ΑΣΕΠ και τα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια και προβαίνει σε τοποθετήσεις με βάση ημιτελείς πίνακες και δεκάδες αιτήσεις θεραπείας σε αναμονή, καταργώντας απροκάλυπτα τον ανεξάρτητο τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Μητσοτάκης «καπελώνει» υπουργούς, ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες

«Σπεύδει με φωτογραφική εγκύκλιο να δώσει προνομιακή μοριοδότηση σε συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων, ενώ εκ των υστέρων την αφαιρεί από άλλους, μη διστάζοντας να δηλώσει ότι πρόκειται για “πολιτική απόφαση”. Αποκρύπτει εσκεμμένα τον αριθμό των 461 υπαλλήλων που μετακινήθηκαν από τις θέσεις που καταλάμβαναν στους προσωρινούς πίνακες σε θέσεις άλλης ειδικότητας άλλου υπουργείου και σε πλείστες περιπτώσεις, πολλά χιλιόμετρα μακριά», τονίζει και συμπληρώνει:

«Εκδίδει παράνομα αποφάσεις “προσωρινής τοποθέτησης” των δημοτικών αστυνομικών, επικαλούμενος ανύπαρκτες “επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες”, αγνοώντας προκλητικά τη διαδικασία που ορίζει η ισχύουσα Υπουργική Απόφαση και “καπελώνοντας” πλήρως άλλους πέντε (5) υπουργούς της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, οι οποίοι εν όψει ανασχηματισμού δεν έχουν βγάλει μιλιά!

»Ταλαιπωρεί χωρίς ίχνος ντροπής εκατοντάδες οικογένειες Δημοτικών Αστυνομικών που μέσα από τις ανακατατάξεις των πινάκων θα αναγκαστούν να αλλάξουν τόπο κατοικίας δυο και τρεις φορές μέσα σε διάστημα δυο μηνών».

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...