Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τις πρώτες 35.000 υπογραφές ανυπακοής παρέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στον κ. Μητσοτάκη



Ημέρα δράσης κατά της «αξιολόγησης» των Διαθεσιμοτήτων και των Απολύσεων για όλο το δημόσιο είχε προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ η σημερινή ημέρα 30 Ιουνίου 2014, ημερομηνία καταληκτική για το πρώτο στάδιο της «αξιολόγησης» - την αποστολή του επιμερισμού της ποσόστωσης - με καταλήψεις, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς και κορύφωση με το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 3.00 το μεσημέρι στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει οι Καθαρίστριες του Υπ.Οικ., οι Σχολικοί Φύλακες και οι Καθηγητές Τ.Ε. στην οδό Καραγιώργη Σερβίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με συγκέντρωση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων – Μελών της έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε στον υπουργό κ.Μητσοτάκη, τις πρώτες 35.000 περίπου υπογραφές δήλωσης ανυπακοής των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιδρούν αποφασιστικά και δεν θα εφαρμόσουν τον ανθρωποφαγικό νόμο 4250/2014 με τις προκαθορισμένες ποσοστώσεις που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και καταργήσεις δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πελατειακές σχέσεις της συγκυβέρνησης και τα μεγάλα διεθνή επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι 35.000 πρώτες υπογραφές ανυπακοής στην δήθεν αξιολόγηση των εργαζομένων αποδεικνύει στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν είμαστε «μια μικρή μειοψηφία που ξεβολεύεται και αντιδρά» όπως ανέφερε δελτίο τύπου του υπουργείου προκειμένου να προπαγανδίσει άθλια την κανιβαλίστικης εμπνεύσεως «αξιολόγηση».

Οι εκλογές απέδειξαν ότι μειοψηφία αποτελεί ο ίδιος ο υπουργός και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που υπηρετεί και δεν νομιμοποιούνται πλέον να λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Έχοντας καταλάβει ότι οι ημέρες τους είναι λίγες και ο πολιτικός τους θάνατος πλησιάζει,  προσπαθούν γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας και χρησιμοποιώντας τη βία και την τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής κατά των αγωνιζόμενων κλάδων εργαζομένων να υλοποιήσουν όλες τις υποσχέσεις που έχουν δώσει στην τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές, να απολύσουν εργαζόμενους, να ξεπουλήσουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ! Με ενότητα κι αγώνα διαρκείας ανατρέπουμε την μνημονιακή πολιτική και αυτούς που την εφαρμόζουν.

Με το «συμβολικό» κάψιμο του νόμου της «αξιολόγησης» και των ερμηνευτικών εγκυκλίων που έχει εκδώσει το υπουργείο διοικητικής απορρύθμισης έληξε η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι διαδηλωτές με πορεία κατευθύνθηκαν στο κέντρο αγώνα της Καραγιώργη Σερβίας στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα 30 Ιουνίου 2014 καταληκτική ημερομηνία του επιμερισμού της ποσόστωσης της «αξιολόγησης» πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις σε αρκετούς δήμους, νοσοκομεία και δημόσιους οργανισμούς σε όλη τη χώρα, ενώ πάνω από 200 δημοτικά συμβούλια έχουν πάρει απόφαση για την μη εφαρμογή του ν. 4250/2014 και ζητούν την κατάργηση του νόμου.

δημοσίευσε ...