Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σε κέντρο αγώνα μετατρέπεται η Καραγιώργη Σερβίας κατά των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων

foto:Marios lolos
Οι Σχολικοί Φύλακες έστησαν σκηνές δίπλα στις καθαρίστριες του Υπ.Οικ. χωράει κι άλλους...

Σε κέντρο αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και την κατάργηση των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων μετατρέπεται το υπουργείο Οικονομικών, στην Καραγιώργη Σερβίας.

Την Κυριακή, στο πλευρό των δικαιωμένων καθαριστριών, βρέθηκαν οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι έστησαν τις δικές τους σκηνές, δίπλα σε αυτές των καθαριστριών. Και οι δύο κοινωνικές ομάδες, απέκλεισαν εκ νέου την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας. «Υπάρχει και άλλος χώρος για σκηνές», λένε οι διαμαρτυρόμενοι, καλώντας με αυτόν τον τρόπο όλους, εργαζομένους, συνταξιούχους, άνεργους, να σταθούν στο πλευρό τους.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, από την πλευρά τους, κλιμακώνουν τον αγώνα τους, ενόψει της κρίσιμης ημερομηνίας της 10ης Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο το αίτημα του Δημοσίου να ανασταλεί η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που τις δικαιώνει και διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψή τους. Μια απόφαση, την οποία ακόμη και σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, η μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου αγνοούν επιδεικτικά, καθώς έχουν ενσκήψει στον... αποπροσανατολισμό - ανασχηματισμό – απροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Το πρωί, βρέθηκαν και διαδήλωσαν για το δίκαιο αίτημά τους, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλευρό των καθαριστριών, είναι και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του: «...καλεί τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 6μ.μ., στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β), εργαζόμενους, ανέργους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συναδέλφους σε διαθεσιμότητα, συνδικαλιστές και σωματεία σε σύσκεψη συντονισμού με στόχο την από κοινού κινητοποίησή μας στις 10 Ιουνίου, ημέρα εκδίκασης του αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών για αναστολή και ακύρωση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου υπέρ των καθαριστριών».

Στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο», μίλησε η απολυμένη σχολική φύλακας Αναστασία Βερνάδου, τέως εργαζόμενη στο Δήμο Αθηναίων. Όπως είπε, ήδη από τον κεντρικό δήμο της χώρας έχουν απολυθεί περίπου 150 άτομα.

«Διεκδικούμε να πάρουμε πίσω τη δουλειά μας», είπε. Χαρακτήρισε αναγκαία την παρουσία των σχολικών φυλάκων, διότι -όπως σημείωσε- εάν δεν ήταν έτσι, τότε «δε θα μας αντικαταστούσαν με 5μηνίτες».


ΕΔΩ το ηχητικό απόσπαμα.


πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...