Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί! Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 5 Ιούνη 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κυβερνητικό έκτρωμα Ν.Δ – ΠΑΣΟΚελιάς με παντοίους τρόπους προσπαθεί να σταθεί όρθιο μετά τα αποτελέσματα και των ευρωεκλογών για να μπορέσει να υλοποιήσει όλες τις εντολές της Μέρκελ και της Τρόικα. Προσπαθεί μέσα από τα πολιτικά αναχώματα που είχαν στηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα για να ανακόψουν την οργή και την αγανάκτηση του λαού για την μνημονιακή πολιτική, να επωφεληθεί κοινοβουλευτικά ακόμα και εκμαυλίζοντας συνειδήσεις, ώστε να μπορεί να συνεχίσει το καταστροφικό για τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, έργο του.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να περιμένει πότε οι μνημονιακοί υπηρέτες φέρουν σε πέρας το ανθρωποκτόνο έργο τους, ούτε να αναθέσει την ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να καλλιεργείται κλίμα αναμονής και να μένουν οι εργαζόμενοι απλοί παρατηρητές της καταστροφής τους.
Μετά από 103 χρόνια η αυταρχική και βάρβαρη συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απολύσει τους πρώτους εργαζόμενους ενώ ετοιμάζει χιλιάδες επόμενες απολύσεις και νέες μειώσεις στους μισθούς μέσω της νέας αξιολόγησης με την κανιβαλίστικης αντίληψης υποχρεωτική ποσόστωση (15% «ανίκανοι», 60% «μέτριοι» και 25% «άριστοι»).
Οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, αν τους αφήσουμε θα είναι τα πρώτα «θύματα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ «πρώτα» από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι καθαρίστριες του Υπ.Οικ., οι εκπαιδευτικοί τεχνικής εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε υπουργεία.
Στην Καραγιώργη Σερβίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στην αρχή οι καθαρίστριες του υπουργείου και από την περασμένη Κυριακή οι Σχολικοί Φύλακες έχουν δημιουργήσει κέντρο αγώνα, αποφασιστικότητας και ανατροπής, απαιτώντας να πάρουν πίσω την εργασία και τη ζωή που βίαια τους στέρησαν.
Ο νέος κύκλος αγώνα των εργαζομένων που ανοίγει μετεκλογικά ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις με το Συλλαλητήριο που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ πρέπει να μας βρει όλους παρόντες στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας στους εκπρόσωπους της Μέρκελ και του κεφαλαίου ότι είναι πλέον λίγα τα ψωμιά τους και ότι ήρθε η ώρα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚ-ΟΤΑ / ΜΕΤΑ) καλεί όλους τους εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την λαίλαπα της μνημονιακής πολιτικής να δώσουν δυναμικό παρών στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 5 Ιούνη 2014 στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο αγώνα (Καθαριστριών Υπ.Οικ. – Σχολικών Φυλάκων) έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας 8-10) και θα τερματιστεί με συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.
Καμία κατάργηση υπηρεσίας
Καμία απόλυση εργαζομένου
Οι ανθρωποκτόνοι νόμοι των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων να μείνουν στα χαρτιά
ή εμείς ή αυτοί
            Ιούνιος 2014                                                ΑΣΚ – ΟΤΑ / ΜΕΤΑ   

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...