Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ : «πολύχρωμες χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς» θυμίζουν οι εξαγγελίες Τσίπρα




Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα σχετικά με την καταβολή εφάπαξ επιδόματος, συνολικού ποσού 617 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ, αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό για τους ίδιους και τον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση από τη μια μεριά προχώρησε σε περικοπές – μόνο για το 2016 1,5 δισ. ευρώ και ακόμα περίπου 1 δισ. ευρώ για το 2017- στην περικοπή του ΕΚΑΣ για χιλιάδες συνταξιούχους και στην οριστική κατάργησή του μέχρι το 2019, στο πετσόκομμα των επικουρικών και στη μείωση των κατώτατων συντάξεων, από τα 486 ευρώ στα 250-300 ευρώ, και από την άλλη, ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του, «μοιράζει» χρήματα σ’ αυτούς από τους οποίους πήρε πολλαπλάσια και τους έχει εξαθλιώσει κυριολεκτικά.
Ταυτόχρονα, ετοιμάζει μαζί με τους «θεσμούς» σφαγή στα εργασιακά, προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και ομαδικών απολύσεων, μείωση του κατώτατου και καθιέρωση «υποκατώτατου» μισθού για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία, διεύρυνση της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Παράλληλα, συζητεί και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2018, για να μην αναφερθούμε και στη συνεχιζόμενη αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων για να αποπληρώνονται κανονικά οι δανειστές και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους το μεγάλο κεφάλαιο και οι καπιταλιστές.
Η πρακτική αυτή της κυβέρνησης υποτιμά τη νοημοσύνη των εργαζομένων και των συνταξιούχων και θυμίζει «τα δωράκια των αποικιοκρατών προς ιθαγενείς». Να τι έλεγε το 2014 ο κ. Τσίπρας, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μοίραζε «δώρα» από το πρωτογενές πλεόνασμα: αυτό είναι «…πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να τον εξαγοράσουν…».
Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του ότι το όποιο αιματηρό πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους θα καταγραφεί τον Απρίλιο του 2017, ενώ οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησής του, που έχει δημοσιονομικό κόστος, υπόκειται στην έγκριση των δανειστών. Το σημειώνουμε, γιατί ο ίδιος επίσης δηλώνει ότι εφαρμόζει κατά γράμμα όλες τις μνημονιακές του υποχρεώσεις.
Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους να μην «τσιμπήσουν» από τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης. Να «θυμώσουν» ακόμα περισσότερο, γιατί δεν ανέχονται να τους «δουλεύουν». Η καθημερινότητα και οι δυσκολίες επιβίωσης είναι η σκληρή μας πραγματικότητα, ο αγώνας και η αντίστασή μας η μόνη προοπτική μας.
Θέλουν να μας μάθουν να ζούμε στη φτώχεια, στη μιζέρια και στην εξαθλίωση, με 200, 300 και 400 ευρώ. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς ήμασταν που ανεβοκατεβάζαμε τις κυβερνήσεις το 2010-2012, εμείς ήμασταν που γεμίζαμε τις πλατείες και τους δρόμους στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, που σταματούσαμε μνημονιακά μέτρα, το ξεπούλημα της χώρας και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας.
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε! Πρέπει να το κάνουμε γιατί το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας για να μην φεύγουν στην ξενιτιά, στην ίδια την προοπτική του λαού και της χώρας μας.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων στις 15 του Δεκέμβρη 2016, στο συντονισμό και στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και όλων των στρωμάτων που πλήττονται απ’ τις μνημονιακές πολιτικές, για να ανατραπούν τα μνημόνια και η λιτότητα, για να πάρουμε πίσω και να διευρύνουμε τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και οικοδομήσουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισοτιμίας, χωρίς αφεντικά και προστάτες.
ΜΕΤΑ, 10-12-2016

δημοσίευσε ...