Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Εκλογική Διακήρυξη για τις εκλογές των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Τρίτη 13 Δεκέμβρη ψηφίζουμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που η κατάσταση για το λαό και τους εργαζόμενους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κυβέρνηση , πρόθυμοι και θεσμοί με τα συνεχιζόμενα μνημόνια , που επέβαλλαν ασκώντας τρομοκρατία , σπέρνουν ακραία φτώχεια και εξαθλίωση, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται τα κέρδη και ο πλούτος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και των τραπεζών.

Όλοι οι μνημονιακοί και αντεργατικοί νόμοι, που ψήφισαν ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και που καθυστέρησαν την εφαρμογή τους οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων και του λαού, το προηγούμενο διάστημα βρήκαν το μεγαλύτερο υποστηρικτή τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η επιχείρηση διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση (λιμάνια , αεροδρόμια , ενέργεια και νερό) , ενώ η είσοδος ιδιωτών σε μια σειρά υπηρεσίες των δήμων, στη καθαριότητα, στο πράσινο στη συντήρηση οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού, στις δομές πρόνοιας κ.α. έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις .
Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται παραπέρα. Με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, 5-8μηνα κοινωφελούς , προγράμματα ΕΣΠΑ και τελευταία με το νέο φρούτο του «εθελοντισμού», δηλαδή της μαύρης και απλήρωτης εργασίας.
Μνημονιακοί δήμαρχοι και κυβέρνηση επιχειρούν να μπαλώσουν όπως - όπως τα κενά στις υπηρεσίες των δήμων, οι οποίες σήμερα εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αδυνατούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους, όπως και οι περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων στο δημόσιο, είναι τα θύματα της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής . Αξιολόγηση ,κινητικότητα , νέα οργανογράμματα είναι το κλειδί για την μετατροπή των υπαλλήλων σε παρίες της εργασίας, σε ικέτες της επιβίωσης.
Η «αξιολόγηση» του φανατικού εχθρού του δημοσίου, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κινητικότητα (θρυλούμενη ως εθελοντική), τα νέα οργανογράμματα κι η επαναξιολόγηση των δομών επανέρχονται από την κυβέρνηση και αποδεχόμενη εξολοκλήρου την προηγούμενη μνημονιακή νομοθεσία, προχωρά σε ακόμα πιο νεοφιλελεύθερες θέσεις με στόχο το επιτελικό κράτος, υλοποιώντας τα πιο ακραία επιθετικά όνειρα των εργοδοτών του κεφαλαίου και της αγοράς των αρπακτικών.
Την επιλογή των προς μετακίνηση υποψηφίων την αξιολόγηση θα την κάνει μια τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από δύο διευθυντικά στελέχη συν τον διευθυντή - προϊστάμενο του εκάστοτε τμήματος στο οποίο ανήκει η θέση αυτή. Το δε υπηρεσιακό συμβούλιο, τόσο του φορέα προέλευσης όσο και του φορέα υποδοχής, δεν θα έχει κανένα ρόλο σε αυτή την διαδικασία.
Είναι προφανές ότι όλη αυτή η νομοθεσία δεν απαντάει στα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης που εστιάζονται στη γραφειοκρατική της λειτουργία και την αδιαφάνεια, στον κομματισμό και την κάθε φορά κυβερνητική - πελατειακή της σχέση και παρέμβαση, στα οποία προστέθηκαν με έντονο τρόπο στην μνημονιακή περίοδο η υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή της.
Η επανεμφάνιση του ΧΟΥΦΤΕΛ , οι δηλώσεις ΣΟΙΜΠΛΕ , ΔΝΤ και το δόγμα ΟΜΠΑΜΑ δείχνουν ότι αυτή η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς την μετατροπή της επίσημα πλέον σε προτεκτοράτο , ξεπουλώντας όση Εθνική Ανεξαρτησία της απέμεινε . Και η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει          
Με το νέο μισθολόγιο , οι μισθοί καθηλώθηκαν και πάλι , με το νέο ασφαλιστικό τα όρια συνταξιοδότηση έγιναν «μακρινή υπόθεση», το ύψος της σύνταξης και του επικουρικού έγιναν προνοιακό επίδομα και η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό , που δημιουργούνται κατασπαράζοντας τα σπλάχνα της κοινωνίας οδηγώντας τους πολίτες στην εξαθλίωση .
Όλα αυτά μαζί με τη διάλυση της δημόσιας υγείας που μας αναγκάζει να πληρώνουμε για φάρμακα και γιατρούς, τη φοροληστεία με τον ΕΝΦΙΑ έχουν οδηγήσει στη βίαιη φτωχοποίηση μας. Παράλληλα νέο τέταρτο μνημόνιο που δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα περιοριστικών οικονομικών πολιτικών, αλλά στρατηγική νεοφιλελεύθερη επιδίωξη παρέμβασης σε όλες τις σφαίρες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας , με νέα ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα είναι στα σκαριά.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής της χώρας μας στη τρόικα γίνεται και πιο επικίνδυνη .
Η κατάσταση αυτή πρέπει άμεσα να αντιστραφεί!
Οι πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και ξεπουλήματος της χώρας πρέπει άμεσα να ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο να ρημάξουν τις ζωές μας.
Γι’ αυτό πρέπει να ξαναβγούμε στους δρόμους. Οργανωμένα μέσα από τα σωματεία με τη μαζική μας συμμετοχή να σηκώσουμε ξανά ψηλά το κεφάλι. Με ενότητα και αγωνιστικό φρόνημα να διεκδικήσουμε ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας, απαιτώντας τώρα:
Κατάργηση των μνημονίων , διαγραφή του χρέους ,   εθνικοποίηση   των τραπεζών, έξοδος από την ευρωζώνη και τον έλεγχο του νομίσματος στα χέρια του κράτους .
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ συνεχίζοντας στην πρώτη γραμμή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων     καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και να αγωνιστούν για ένα δημόσιο που θα ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες          των πολιτών,   σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια και τη ληστρική της εκμετάλλευση από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους στη χώρα μας και την Ευρώπη.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι και μέσα από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια την Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016 εκλέγοντας εκπροσώπους αποφασισμένους να αντισταθούν στην εφαρμογή του αντεργατικού οπλοστασίου των θεσμών και της κυβέρνησης.
Ούτε συμβιβασμένους,ούτε ταλαντευόμενους, ούτε υποχωρητικούς σε πιέσεις και καταναγκασμούς.
Να εκλέξουμε συναδέλφους αγωνιστές που έχουν αποδείξει ότι δεν λογαριάζουν απειλές και εκβιασμούς.
Που απορρίπτουν τον παραγοντισμό. Που δεν καλλιεργούν την ανάθεση. Που βάζουν πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων. Σε πλήρη σύνδεση με τα Σωματεία θα ενημερώνουν και θα δίνουν λόγο στους εργαζόμενους που τους εκλέξανε.
Έτσι εμείς καταλαβαίνουμε το ρόλο των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αγωνιζόμαστε για να αλλάξει ο χαρακτήρας και η λειτουργία των Υπηρεσιακών συμβουλίων.
Διεκδικούμε και παλεύουμε για :
^ Υπηρεσιακά συμβούλια μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.
^ Αλλαγή στη σύνθεσή τους με εκλογή και τρίτου αιρετού και Πρόεδρο κοινής αποδοχής.
^ Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοιχτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων.
^ Θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού κρίσης από δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο.
^ Κατάργηση των αντιδημοκρατικών και αυταρχικών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.
^ Τέλος, οι διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας να είναι εσωτερική υπόθεση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι του κρατικού περιφερειάρχη.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με την ενεργή συμμετοχή μας στους αγώνες μέσα από τα σωματεία και με τη ψήφο μας καταδικάζουμε τα μνημόνια, τους θεσμούς , τη διάλυση των ΟΤΑ και τη παράδοση τους σε μεγαλοκαρχαρίες «επενδυτές».
Συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών καλούμε , σε ενωτική συστράτευση όλες τις δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μαζί με προοδευτικά, αγωνιστικά και αντιμνημονιακά συνδικαλιστικά σχήματα και μεμονωμένους αγωνιστές συνδικαλιστές στων χώρο των ΟΤΑ να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ .
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες Δώστε νέα ΠΝΟΗ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και ΔΥΝΑΜΗ στα Σωματεία
ΣΤΗΡΙΞΤΕ - ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ 
ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
Η διακήρυξη σε μορφή Word ΕΔΩ και σε μορφή PDF ΕΔΩ

δημοσίευσε ...