Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Εύκολη η συκοφαντική κριτική για την ΔΑΣ-ΟΤΑ δύσκολη η αυτοκριτική



Αρχική επιλογή του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ήταν να μην απαντήσει στις ανακοινώσεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΚΚΕ) ειδικά αυτή την χρονική περίοδο ενόψει  της Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και μαζικότητα των εργαζομένων στην κινητοποίηση.
Όμως η ενότητα των εργαζομένων και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι δεν απασχολούν τη ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΚΚΕ) όπου στο όνομα μιας λανθασμένης αντίληψης για το ρόλο και την αποστολή των συνδικάτων, υπονομεύει τη διαμόρφωση μαζικού και δυναμικού κινήματος καθώς και την συγκρότηση ευρύτερου εργατικού μετώπου ικανού να φέρει θετικά αποτελέσματα στους αγώνες των εργαζομένων απέναντι στην συνεχιζόμενη αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση των παλαιών και νέων μνημονιακών κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, που δέχονται.
Πολύ εύκολα καταφεύγουν στην συκοφαντική κριτική κατά του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για την στάση και τις θέσεις μας αλλά «χωλαίνουν» στο να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική και να εξηγήσουν στους εργαζόμενους τον διασπαστικό ρόλο του «Συνδικάτου Ο.Τ.Α.» στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καταγγέλλουν μεταξύ των άλλων και το ΜΕΤΑ ότι συμφώνησε να προκηρυχθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη 28/12/2016 κινητοποίηση για τους συμβασιούχους «..σε αντιπαράθεση με την κινητοποίηση των ταξικών σωματείων…!».
Αντί να απολογηθούν στους εργαζόμενους που εξήγγειλαν μια κινητοποίηση χωρίς να θέσουν καμιά πρόταση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, όταν μάλιστα υπήρχε απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής για άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το θέμα της μη πληρωμής των συμβασιούχων.
Το ερώτημα που γεννάται είναι: Θέλουν να επιλυθεί το πρόβλημα; Θέλουν την ενότητα όλων των εργαζομένων ή ενδιαφέρονται για την παραταξιακή τους εξιλέωση, μετά την αψυχολόγητη στάση τους στο καταστατικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όταν υπονόμευσαν με την ψήφο τους, την τροποποίηση του καταστατικού και την ένταξη 18.500 περίπου συμβασιούχων στη δύναμη των σωματείων της, μεταξύ των οποίων και όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα που οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν και σήμερα βρίσκονται πολλοί από αυτούς απλήρωτοι.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της ΔΑΣ. Κάνατε ένα λάθος που δημιουργήσατε το διασπαστικό «Συνδικάτο ΟΤΑ». Μη συνεχίζεται στο όνομα της επιβεβαίωσης μιας λανθασμένης απόφασης να διασπάτε την ενότητα δράσης των εργαζομένων. Η ενότητα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα γίνεται στη βάση των ενιαίων συμφερόντων που έχουμε ως εργαζόμενοι και όχι σε ιδεολογική ή πολιτική βάση.
Μη θέλετε να επιβεβαιώνεται κάθε φορά αυτούς που σας κατηγορούνε για φαρισαϊσμό και ότι ενδιαφέρεστε μόνο για τον κομματικό σας μηχανισμό!
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/28-12-2016

δημοσίευσε ...