Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Αγ.Παρασκευής: η αθώωση των μελών του Δ.Σ. αποτελεί νίκη για το συνδικαλιστικό κίνημαΑνακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων Δήμου Αγίας Παρασκευής για την αθώωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 19/9/2016 έγινε η δίκη των δέκα μελών (παλαιών & νέων) του Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ, τα οποία απαλλάχτηκαν πλήρως από τις κατηγορίες για την κατάχρηση δημόσιου χρήματος, καταγγελία που ανωνύμως είχε κατατεθεί στον εισαγγελέα. Θυμίζουμε ότι το ζήτημα είχε προκύψει από δάνεια που χορηγούσε ο ΣΕΔΑΠ προς τα μέλη του, ορισμένα εκ των οποίων ήταν και μέλη του Δ.Σ. , λόγω έλλειψης στην τήρηση των πρακτικών, κ.α. Το ζήτημα αυτό ταλάνιζε το σώμα από το 2011 , οπότε και, μετά από απόφαση της Γ.Σ. τον 9ο /2012, αποφασίστηκε ο τρόπος για την τακτοποίηση των οικονομικών. Εν πάση περιπτώσει, εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πήραμε αποφάσεις, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.
           Ενώ λοιπόν, θεωρητικά, το ζήτημα είχε λήξει, κάποιος ή κάποιοι προχώρησαν σε ανώνυμη καταγγελία προς τον εισαγγελέα. Κάτι τέτοιο βόλευε πολύ, καθότι ήταν η εποχή που ο συνδικαλισμός είχε μπει έντονα στο στόχαστρο, μνημόνια, κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, επίθεση και απαξίωση του εργατικού κινήματος στην κοινωνία ώστε να δικαιολογηθούν οι απολύσεις.
Οι συνάδελφοι κατηγορήθηκαν, λοιδορήθηκαν και υπέστησαν ψυχολογικές και οικονομικές ζημίες. Διογκώθηκε έτσι ένα κλίμα φοβίας και τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των εργαζομένων από την ενεργή συμμετοχή στο σωματείο, την πλήρη απαξίωση και το πέρας ενός χρονικού διαστήματος «καθαρτηρίου», γεγονός που λίγο έλειψε να σημάνει το τέλος του σωματείου.
Θεωρούμε πως η αθώωση των συναδέλφων αποτελεί νίκη του συνδικαλισμού απέναντι στις άνανδρες και ανώνυμες καταγγελίες και διώξεις που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης. Καταδικάζουμε την ανώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα που στόχο είχε τον αποπροσανατολισμό από τα καίρια εργασιακά ζητήματα, την διαίρεση των εργαζομένων, τον διασυρμό των μελών του Δ.Σ., την συρρίκνωση και εν τέλει την διάλυση του σωματείου.
Στις σημερινές συνθήκες, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται ένα συνδικαλιστικό κίνημα με αναφορά στις αξίες και τα οράματα του εργατικού κινήματος, με αγωνιστική και ανιδιοτελή δράση από τους εργαζόμενους για τους εργαζόμενους, με την ενεργή συμμετοχή όλων, γιατί τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αντιστεκόμαστε. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν τα συζητάμε και αποφασίζουμε τον τρόπο επίλυσής τους δημοκρατικά στις Γ.Σ. Μόνο συλλογικά, μαζικά και συντονισμένα μπορούμε να αντέξουμε την οποιαδήποτε επίθεση.
                                   Το Δ.Σ

δημοσίευσε ...