Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας μέσα και έξω από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
(συνδυασμός για το υπηρεσιακό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μέσα από τις γραμμές αυτής της ανακοίνωσης οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Δημοκρατική Έκφραση» θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που συμμετείχατε στην εκλογή για την ανάδειξη των δύο αιρετών – εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους, εκτινάσσοντας το ποσοστό του συνδυασμού μας από το 27,96% που είχε λάβει στις εκλογές του 2014, στο 47,10% αυξάνοντας κατά 20 περίπου ποσοστιαίες μονάδες την δύναμη του συνδυασμού μας.(109 λιγότεροι εγγεγραμμένοι συνάδελφοι από τις εκλογές του 2014 και 43 λιγότεροι ψηφίσαντες).
Αυτοσκοπός του συνδυασμού δεν υπήρξε ποτέ η ποσοτική νίκη αλλά η ποιοτική και αυτό το καταφέραμε με τους 32 ισάξιους και εξίσου ικανούς υποψηφίους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Έκφρασης», που έδωσαν το μήνυμα για το ποιοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.
Η προσπάθεια μας δεν είχε στόχο την «τυφλή» ψήφο των συναδέλφων μας που θα βασίζονταν  σε «υψηλές» γνωριμίες, σε νεόκοπους και φιλόδοξους παράγοντες του συνδικαλιστικού κινήματος, σε εκδουλεύσεις και μικροεξυπηρετήσεις με ιδιοτελείς σκοπούς. Σε αυτά πάντα θα είμαστε απέναντι.
Η «Δημοκρατική Έκφραση» έχοντας παρακαταθήκη την πορεία των εκλεγμένων μελών της στην θητεία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που λήγει σε λίγες ημέρες και εκθέτοντας μέσα από την διακήρυξη, που κοινοποίησε σε όλους τους συναδέλφους, τις αρχές – αξίες και θέσεις της, διεκδίκησε την συνειδητοποιημένη ψήφο εμπιστοσύνης που απλόχερα της δώσατε.
Κάποιοι βέβαια συνεχίζουν και παίζουν με την νοημοσύνη αλλά κυρίως με την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και ενώ πριν τις εκλογές εξέδιδαν ανακοινώσεις με τις οποίες αντιδεοντολογικά ισχυρίζονταν ότι στηρίζουν συγκεκριμένες υποψηφιότητες από άλλο ψηφοδέλτιο τώρα συνεχίζοντας τον αντιδεοντολογικό και αντισυναδελφικό τους κατήφορο και εκ του αποτελέσματος αίρουν «μερικώς» την στήριξη τους και την κρατούν μόνο για τον συνάδελφο που εκλέχτηκε. Απλά ντροπή!
Η «Δημοκρατική Έκφραση» δεν επαναπαύεται πάνω στα αποτελέσματα, αντίθετα με ευθύνη συνεχίζουμε τους αγώνες μας μέσα και έξω από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπερασπίζοντας τα εναπομείναντα από την μνημονιακή λαίλαπα δικαιώματα των εργαζομένων και παλεύοντας για την αποκατάσταση αυτών που χάθηκαν και την διεύρυνση τους.
Συνεχίζουμε με το ΕΜΕΙΣ και όχι με το εγώ, για δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοκρατία.
Καλά Χριστούγεννα

και

ευτυχισμένο το νέο έτος

δημοσίευσε ...