Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

«κρύο πιάτο με απολύσεις» είχε το μενού του ΥΠ.ΕΣ για τους συμβασιούχους.



Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ χαιρετίζει τις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα 19 Ιούνη 2017 οι εργαζόμενοι στους Δήμους, υλοποιώντας την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στις αθρόες απολύσεις που προκύπτουν από την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και την ίδια ημέρα από συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα το γραφείο του ίδιου του υπουργού κ. Π. Σκουρλέτη.
Κάτω από την πίεση της συμβολικής κατάληψης ο Γενικός Γραμματέας κ. Κ. Πουλάκης συναντήθηκε με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων, όπου τους διεμήνυσε ότι την επομένη, Τρίτη 20 Ιούνη, ο υπουργός θα τους δεχθεί για να τους παρουσιάσει την «νομοθετική ρύθμιση» για τους εργαζόμενους συμβασιούχους.    
Πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα (20/6/2017) η συνάντηση της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη, για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου κρίνει όλες τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ ως αντισυνταγματικές.
Το μενού της σημερινής συνάντησης ήταν κρύο πιάτο. Οι επικοινωνιακές ατάκες της προηγούμενης περιόδου από τον ίδιο και τους υπουργούς Βερναρδάκη και Γεροβασίλη, περί εξεύρεσης οριστικής και ικανοποιητικής λύσης για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία, κατάρρευσαν.
Το πιάτο που μας σέρβιραν σήμερα εμπεριείχε 10.000 περίπου απολύσεις εργαζομένων. Ούτε μια μέρα παραπάνω δεν τους κρατάνε στη δουλειά γράφοντας  στα παλιότερα των υποδημάτων τους ακόμα και το γεγονός ότι όλοι έχουν υπογράψει συμβάσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017!
Οι μάσκες έπεσαν και η μοναδική απάντηση σ’ αυτόν τον εμπαιγμό είναι η συνέχιση, η μαζικοποίηση και η ένταση του αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει, που πρέπει όμως να γενικευτεί, να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά και να κλιμακωθεί.
Τα περί συνταγματικών κωλυμάτων για τη μετατροπή των συμβάσεων, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, δεν μπορούν παρά να προκαλούν την νοημοσύνη των εργαζομένων, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τόσο αυτή η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) όσο και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλπ) έκαναν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο με τα μνημόνια και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Όλα αυτά κρίνονται συνταγματικά και το μόνο αντισυνταγματικό που συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα είναι ό,τι έχει σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό είναι η μονιμοποίηση
όλων των συμβασιούχων στην καθαριότητα και στις άλλες υπηρεσίες, που οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν
όλων των εργαζομένων που εργάζονται για χρόνια με ετήσιες ανανεούμενες συμβάσεις στα κοινωνικά προγράμματα (ΒσΣ, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ κλπ)
και όλων των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
η πλήρωση όλων των αναγκών με προκήρυξη διαγωνισμών για μόνιμο προσωπικό,
η κατάργηση του άρθ. 61 του ν.3969/2011, που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες,
καθώς και η ίση αμοιβή για την ίδια εργασία όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ, γιατί παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στα νοσοκομεία, στα Υπουργεία και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.
Καλούμε όλες τις δημοτικές αρχές, αν θέλουν έμπρακτα να σταθούν αλληλέγγυες σ’ αυτό τον αγώνα, αλλά και για να μην καταρρεύσουν οι υπηρεσίες των δήμων, να μην απολύσουν κανένα εργαζόμενα και να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες για την παραμονή και κανονική καταβολή των μισθών όλων των εργαζομένων.
Καλούμε όλα τα σωματεία να οργανώσουν τις καταλήψεις των αμαξοστασίων των δήμων, τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 22 Ιούνη 2017 και στη συγκέντρωση 10.30πμ στην πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία στο ΥΠΕΣ.
Η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος και η έκβαση αυτού του αγώνα θα κριθεί στους δρόμους.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 20-6-2017
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...