Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: «Θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας»Χαιρετίζουμε τον διαρκή, ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων σε όλους τους Δήμους της χώρας που εκφράστηκε και την Πέμπτη 29 Ιούνη στην απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αιτήματα την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Συνεχίζεται ενάντια σε μια τροπολογία κοροϊδία που ψήφισε η κυβέρνηση και η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δανειστών και των εργολάβων των απορριμμάτων.
Στην αφετηρία αυτού του αγώνα όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο από τις παλινωδίες των νομοθετημάτων  της κυβέρνησης, την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τους πολιτικούς τακτικισμούς κομμάτων της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ.
Είναι οι δυνάμεις που συγκροτούν το μνημονιακό μπλοκ και εφαρμόζουν και στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές των δανειστών εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργολάβων.
Το μέλη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στη χθεσινή (29/6/2017) συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκτίμησαν ότι οι δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου έχουν φέρει την κυβέρνηση σε φανερή δύσκολη θέση. Εκτίμησαν επίσης ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης για αποκομιδή των απορριμμάτων από τον στρατό καθώς και οι εισαγγελικές παραγγελίες εναντίον των εκπροσώπων των εργαζομένων, δείχνουν ξεκάθαρα τον πανικό που έχει κυριεύσει τα μέλη της κυβέρνησης.
Με αυτά τα δεδομένα και παρά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας «απορρύθμισης», θεωρούμε ότι αν υπήρχε πίστη και αποφασιστικότητα απ’ όλες τις δυνάμεις, μπορούσαμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση στην υιοθέτηση των προτάσεων της ομοσπονδίας, που διασφαλίζουν όλες τις θέσεις εργασίας και την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων.
Για το λόγο αυτό η πρόταση του ΜΕΤΑ – ΟΤΑ ήταν η συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 30 Ιούνη, αποχή από τις εργασίες το ΣΚ και συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (ΓΣ) την Κυριακή προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον τον κινητοποιήσεων.
Είναι  θετικό ότι υπάρχει καθολική απόρριψη απ’ όλες τις παρατάξεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ της τροπολογίας που ψηφίστηκε στη βουλή και αυτό δημιουργεί τη βάση για την συνέχιση των κινητοποιήσεων και την ακύρωσή της στην πράξη, αν δεν διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα.
Εμείς λέμε καθαρά σ’ όλους τους συμβασιούχους πως η τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή οδηγεί σε 10.000 απολύσεις και ότι σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αφού ακόμα και ο περιορισμένος αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν, αν προκηρυχθούν, είναι υπό την αίρεση των δανειστών.
Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι ο αγώνας που δόθηκε οφείλουμε να τον συνεχίσουμε. Να μην υπάρξει καμιά επανάπαυση ή απογοήτευση και πρέπει όλα τα σωματεία να διασφαλίσουν την προκήρυξη θέσεων από τους δήμους που θα καλύπτουν όχι μόνο τον αριθμό των συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, αλλά να καλύπτουν και τις πραγματικές ανάγκες που είναι πολλαπλάσιες.
Ο συντονισμός δράσης με άλλες ομοσπονδίες και κλάδους εργαζομένων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και την ΑΔΕΔΥ, αλλά πρωτίστως με την κοινωνία που στάθηκε αλληλέγγυα αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος είναι αναγκαία για την μαζικοποίηση και την μεγαλύτερη ένταση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους, βάζοντας φρένο και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα και προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι δεν ξεμπέρδεψε  με μας, θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά της!
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 30-6-2017

Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...