Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ευχαριστούμε κ. Σκουρλέτη αλλά δεν θα πάρουμε…



Από τον «ξαφνικό θάνατο», την άμεση απόλυση των συμβασιούχων και τις δίμηνες συμβάσεις, με τον αποφασιστικό μας αγώνα, τη μαζική συμμετοχή στις καταλήψεις και τα συλλαλητήρια, φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις, όπως αυτή που κατέθεσε σήμερα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ η κυβέρνηση, με τη διαφορά ότι και αυτή η λύση παραπέμπει το πρόβλημα στους δήμους και προσπαθεί να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα, για να εκτονώσει την κατάσταση και να οδηγήσει έναν μαζικό και δυναμικό αγώνα στο αδιέξοδο και την ήττα.
Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, τη μοναδική καθαρή και συνταγματικά συμβατή λύση, προωθεί ρύθμιση που μετατρέπει σε μπαλάκι πιγκ πογκ τους εργαζόμενους μεταξύ Κυβέρνησης και Δημάρχων, δεν διασφαλίζει τη σύσταση μόνιμων θέσεων εργασίας και κυρίως την παραμονή των 10.000 εργαζομένων που είναι σήμερα στην εργασία.
Μια εικόνα από το μέλλον, που με σιγουριά μπορούμε να σκιαγραφήσουμε από σήμερα, θα είναι ο καβγάς Κυβέρνησης – Δημάρχων για το ποιος ευθύνεται για την απόλυση όλων των σημερινών συμβασιούχων με τους εργαζόμενους τα θύματα ενός παρατεταμένου δράματος.
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να νικήσουμε και να διασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις, όπως έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από την ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο αγώνας αυτός όμως είναι αναγκαίο να πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά και να συμπαραταχθεί το σύνολο της Εργατικής Τάξης, κατανοώντας ότι μια μικρή νίκη στους ΟΤΑ θα αποτελέσει ένα μεγάλο ρήγμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις και έχουν οδηγήσει στο περιθώριο, την ανεργία και την απώλεια της αξιοπρέπειας εκατομμυρίων εργαζομένων στη χώρα μας.
Η Πέμπτη 29 Ιούνη ημέρα 24ωρης απεργίας στους ΟΤΑ πρέπει να γενικευτεί και να μετεξελιχθεί σε γενική πανεργατική απεργία με αποφάσεις των συνδικάτων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Έχοντας λοιπόν από τη μια το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συνηγορεί ότι οι 10.000 συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν μπορεί να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και από την άλλη το άρθρο 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή συμβάσεων που συνάπτονται με την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών σε αορίστου χρόνου, συνάγεται το συμπέρασμα ότι αντισυνταγματική είναι η συνέχιση της σημερινής κατάστασης και συνταγματικά συμβατή είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα σ’ όλα του άρθρα και στη μόνη νομοθετική ρύθμιση, για τη μετατροπή δηλ. όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που είναι συμβατή με το Σύνταγμα, αλλά ασύμβατη με τις μνημονιακές πολιτικές, να κρύβεται όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ πίσω από το Σύνταγμα για να υπερασπίσει τα ιερά και τα όσια του κεφαλαίου που είναι η φτηνή και ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, 24-06-2017


ΕΔΩ η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή docx.

δημοσίευσε ...