Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Από τους «τηλεοπτικούς μαϊντανούς» του Σκουρλέτη στο «συνδικαλιστικό Survivor» της ΑΣΚ-ΟΤΑ!

Η ανακοίνωση της φιλοκυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης στους ΟΤΑ αποδεικνύει πως ο καιροσκοπισμός και η αθλιότητά της δεν έχουν όρια.

Μια εργατική συνδικαλιστική παράταξη και ένας συνδικαλιστής που σέβεται τους συναδέλφους και την αξιοπρέπειά του δεν θα μπορούσαν να αναρτήσουν διαδικτυακά ούτε να διακινήσουν μια τέτοια χυδαία ανακοίνωση. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι γράφηκε από εργατικά χέρια, αλλά από κονδυλοφόρος που έκαναν το πρώτο τους μεροκάματο ως παρατρεχάμενοι υπουργών και βουλευτών και που δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργούν τα συνδικάτα!

Οι αποφάσεις της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από την έναρξη του αγώνα μέχρι σήμερα είναι ομόφωνες και η κάθε παράταξη με το δικό της τρόπο συμβάλλει για την επιτυχία του. Απορούν αυτοί οι άσχετοι για το πώς είναι δυνατόν συνδικαλιστές που μπορεί να πρόσκεινται στη ΝΔ να υιοθετούν αιτήματα που είναι εντελώς αντίθετα με τα κόμματά τους.

Τους ενημερώνουμε ότι στους αγώνες όλης της μνημονιακής περιόδου, και όχι μόνο, εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είτε επέλεξαν το διαχωρισμό από τα κόμματά τους είτε όχι, συντάχθηκαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις πολιτικές της μείωσης μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων. Συμμετείχαν καθολικά στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και συνέβαλαν στην ακύρωση τη «αξιολόγησης» Μητσοτάκη. Αγωνίστηκαν για την επιστροφή των απολυμένων και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτά είναι τα αυτονόητα για ένα που θέλει να εκπροσωπεί εργαζόμενους. Οι διαφορές βρίσκονται στη συνέπεια λόγων και έργων, στη σταθερότητα και αποφασιστικότητα, στις αξίες και την προοπτική για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, στο αν μπορεί κάποιος να διακρίνει τις βαθύτερες αιτίες και να δίνει σωστή προοπτική και διέξοδο. Αυτοί είναι εξάλλου οι λόγοι που αριστεροί συνδικαλιστές χαίρουν της εκτίμησης των συναδέλφων ανεξάρτητα πολιτικής ή άλλης τοποθέτησης.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για όσους γράφουν για άλλους και για πράγματα που δεν γνωρίζουν.

Πλήρη ταύτιση κυβέρνησης – συνδικαλιστών είχαμε στην αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, το 1981-1985 και σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ!

Τους πληροφορούμε τέτοια στάση συνδικαλιστικής παράταξης, που γίνεται φερέφωνο της κυβέρνησης ενάντια σε συναδέλφους, πρώτη φορά βλέπουμε.

Μια τέτοια ανακοίνωση, δεν μπορεί παρά να χαλκεύτηκε στα ίδια κέντρα που χύνουν χολή σε μια εργατική κινητοποίηση που αφορά στους πιο σκληρά δοκιμαζόμενους εργαζόμενους, οι οποίοι 365 μέρες το χρόνο είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τις πόλεις, ενώ οι ίδιοι απαξιούν ακόμα και τα δικά τους απορρίμματα να πάνε μέχρι τον κάδο. Μια τέτοια ανακοίνωση δεν σέβεται τους νεκρούς και τους ακρωτηριασμένους του κλάδου μας και όσους εργαζόμενους τραυματίζονται καθημερινά στα εργατικά ατυχήματα για ένα κομμάτι ψωμί!

Οι συγγραφείς αυτής της αθλιότητας, για να μη χάσουν το ψωμί τους, ανέσυραν από το οπλοστάσιό τους όλα τα επιχειρήματα που ακούμε τα τελευταία 25 χρόνια, απ’ όλες τις κυβερνήσεις και σ’ όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας, ότι δεν δείχνουμε κοινωνική ευαισθησία και ότι εξυπηρετούμε πολιτικές σκοπιμότητες. Τώρα σαν Πόντιοι Πιλάτοι μας λένε ότι εξυπηρετούμε και το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων, όταν γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που μπορεί να κόψει αυτές τις ορέξεις, αν υιοθετήσει τις προτάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απεργιακή μας κινητοποίηση τους χάλασε το «story της ανάπτυξης», που είχαν σχεδιάσει μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, με το οποίο ενεχυρίασαν τη χώρα και καταδίκασαν τον ελληνικό λαό σε αιώνια λιτότητα.

Ο αγώνας αυτός κατέδειξε ότι με την ενότητα, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Εμείς θα συνεχίσουμε αγωνιστικά, ενωτικά, χωρίς συμβιβασμούς …μπορούμε να τους νικήσουμε!Βασίλης Γκιτάκος, αντιπρόεδρος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Γιώργος Χαρίσης, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

δημοσίευσε ...