Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Με παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων στήριξη του Δημ. Συμβουλίου Λεβαδέων στους συμβασιούχους


Παρέμβαση πραγματοποίησε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λεβαδέων ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, μέσω του προέδρου του Νίκου Μπούρα. Η παρέμβαση ήταν επικεντρωμένη στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους και ειδικότερα αυτούς στον τομέα της καθαριότητας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στην τοποθέτησή του επισήμανε:
·         το μεγάλο έργο που επιτελούν οι συμβασιούχοι,
·         ότι αυταπόδεικτα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,
·      ότι πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που δέχονται οι εργαζόμενοι από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια,
·         ενώ κατήγγειλε την υποκριτική στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ.
Τελειώνοντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς ξεκαθάρισε πως «η πρωτοβουλία αυτής της παρέμβασης δεν κινείται στην λογική της ανάθεσης και δεν αντικαθιστά τους αγώνες και τις κινηματικές διεκδικήσεις που υπάρχουν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα». Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι οι εργαζόμενοι δεν διαχωρίζονται από τυχόν διχαστικές «διαρροές» και ενωμένοι θα συνεχίσουν να μάχονται για τη δικαίωση όλων.
Στη συνέχεια κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων και το οποίο σας παραθέτουμε:
Στον Δήμο Λεβαδέων εργάζονται στον τομέα της Καθαριότητας 6 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν διαδοχικά .Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον Δήμο μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας τους και διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη καθαρή. Καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο Δήμος Λεβαδέων υπερασπίζεται την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την ομόφωνη αποδοχή του ψηφίσματος. «Θεωρούμε ότι έγινε ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και περιμένουμε να αποδειχτεί και εμπράκτως ( πέρα από το ψήφισμα ) η στήριξη όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου, στον αγώνα για την υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλλουν τα μνημόνια των δανειστών – τοκογλύφων».

δημοσίευσε ...