Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

«Αξιολόγηση»: Με εκφοβισμούς προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του το Υπ. Διοικητικής ΑνασυγκρότησηςΗ επιβεβαίωση για τη μαζική συμμετοχή στο συλλογικό αγώνα της απεργίας – αποχής από την «αξιολόγηση», που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από το Μάρτιο και η συντριπτική πλειονότητα Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων Σωματείων στο δημόσιο τομέα, ήρθε με τον πιο επίσημο τρόπο, από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Με νέο έγγραφο (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ, ΑΔΑ: 7ΖΖΞ465ΧΘΨ-ΥΘΟ) από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στις 12 Ιουλίου, η υπουργός μάς υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της «αξιολόγησης», παραδεχόμενη στην ουσία την καθολική επιτυχία της απεργίας – αποχής.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει στοιχειωδώς τους εργαζόμενους να συναινέσουν στη διάλυση του Δημοσίου και των όποιων αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών έχουν απομείνει, στο εν λόγω έγγραφο αναφέρονται και οι λόγοι, που κατά την άποψη της κυβέρνησης, οδήγησαν στην άρνηση της «αξιολόγησης».
Έτσι, η απόρριψη της «αξιολόγησης» αποδίδεται στις «όποιες επιφυλάξεις έχουν ανακύψει εξαιτίας προηγούμενων συστημάτων αξιολόγησης και τη μη έγκυρη πληροφόρηση αρκετών συνδικαλιστικών φορέων για το περιεχόμενο του ν. 4369/2016 (Α’ 33)».
Επανέρχονται, όπως αναμενόταν, κατακαλόκαιρο, με νέες προθεσμίες (Τρίτη 8 Αυγούστου) για «αξιολόγηση», κάτι που απαιτεί εγρήγορση από πλευράς Σωματείων – Ομοσπονδιών-ΑΔΕΔΥ και «επιφυλακή» για την αντιμετώπιση των πιέσεων και εκβιασμών που, ήδη, με αυτό το έγγραφο, επιχειρούνται, με καλυμμένο – ως συνήθως – τρόπο.
Συγκεκριμένα αναφέρεται «παρακαλούμε τις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού, αποδέκτες της παρούσας, να διανείμουν αμελλητί – με απόδειξη – τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους που υπάγονται στο σύστημα αξιολόγησης του ν.4369/2016 και να μεριμνήσουν για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης».
Δηλαδή, διά των Διευθύνσεων Προσωπικού, η υπουργός Ολ. Γεροβασίλη και η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους θεσμούς που επιβλέπουν από κοντά τη διαδικασία «αξιολόγησης», επιχειρούν να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι παρέλαβαν τα έντυπα «αξιολόγησης». Δεν γνωρίζει η κ. υπουργός ότι όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία – αποχή και άρα και αυτή της η προσπάθεια θα πέσει στο κενό;
Τα ερωτηματολόγια δεν συμπληρώθηκαν όχι γιατί ήταν περιορισμένος ο χρόνος, αλλά γιατί οι εργαζόμενοι έχουν κατανοήσει ότι και αυτή η «αξιολόγηση» εντάσσεται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων για τη συρρίκνωση του Δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση των βασικών υπηρεσιών για τις οποίες ενδιαφέρονται οι ιδιώτες.
Ως ΜΕΤΑ  διαβεβαιώνουμε ότι εξίσου άμεσα θα παλέψουμε μέσα από τα σωματεία για τη θωράκιση όλων των εργαζομένων απέναντι σε κυβέρνηση και «θεσμούς» και θα περιφρουρήσουμε την απεργία-αποχή που είναι σε ισχύ, με όλα τα μέσα που διαθέτει το οργανωμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Δεν φοβόμαστε και δεν ολιγωρούμε ούτε τον Αύγουστο.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία-αποχή. Όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτονται από την απεργία-αποχή που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και από το εξώδικο που έχει αποστείλει σ’ όλα τα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ, τα Νοσοκομεία, τους ΟΤΑ και τις ανεξάρτητες αρχές.
Η ανακοίνωση – απάντηση της ΑΔΕΔΥ στους εκφοβισμούς της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη αναφέρει:
Η καθολική, σχεδόν, συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση ανάγκασε την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη να προχωρήσει στην έκδοση και άλλης εγκυκλίου – 3ης κατά σειρά – προκειμένου να εκφοβίσει τους συναδέλφους για να προχωρήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Χαρακτηριστικό δε του κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας είναι και οι λέξεις-φράσεις που χρησιμοποιεί στη νέα εγκύκλιο, που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «οφείλουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού να διανείμουν αμελλητί – με απόδειξη – τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους».
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή και τη νέα εγκύκλιο της Υπουργού, καλεί τους συναδέλφους Δημοσίους Υπαλλήλους να συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει από τον Μάρτη η ΑΔΕΔΥ.
Η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, είναι πέρα για πέρα συνταγματικό μας δικαίωμα, το οποίο και θα συνεχίσουμε να ασκούμε. Καμία πειθαρχική δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί σε κανέναν, εξαιτίας της συμμετοχής του στην απεργία-αποχή.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, με τη συνέχιση της καθολικής τους συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην επιχείρηση εκφοβισμού τους από την κ. Γεροβασίλη.
Η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει τον αγώνα, όχι μόνο για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, αλλά και για να ωφεληθεί το σύνολο του κόσμου της δουλειάς και να μη δημιουργηθεί το «επιτελικό-ευέλικτο Δημόσιο» των… ιδιωτών, με τις πανάκριβες και ανεξέλεγκτες υπηρεσίες, που δε διασφαλίζουν ποιότητα και ασφάλεια στις όποιες παροχές ή προϊόντα, παρά μόνο κέρδη για τους ίδιους.

δημοσίευσε ...