Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές κι εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»Την τελευταία της πνοή άφησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου, η εργάτρια καθαριότητας Ντανιέλα Πρελορέντζου μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Η συνάδελφος, που είχε καταφέρει δικαστικά να μετατρέψει την σύμβαση της σε Αορίστου Χρόνου, εν ώρα υπηρεσίας και βρισκόμενη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου ένοιωσε πόνο στο στήθος και έντονη αδιαθεσία. Στο πλευρό της βρέθηκαν αμέσως οι συνάδελφοι της όπου κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά δυστυχώς ξεψύχησε πριν την διακομιδή της στο νοσοκομείο.
Η εντατικοποίηση της εργασίας, η συνεχιζόμενη εργασία χωρίς ημέρα ανάπαυσης, η πίεση αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καθαριστεί η πόλη, αν είναι δυνατόν, την ίδια ημέρα που σταμάτησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καθώς και οι εκβιασμοί που δέχονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν κάτω από υπερβολικά αντίξοες συνθήκες (καύσωνα), αποτελούν σοβαρούς λόγους που μπορεί να οδηγήσουν τους εργαζόμενους ακόμα και στην απώλεια της ζωής τους.
Τα ερωτήματα για τον θάνατο της συναδέλφου είναι πολλά και οφείλει η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου να τα απαντήσει.
Θυμόμαστε άλλωστε τον πολυήμερο αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζωγράφου απέναντι στην ανευθυνότητα και την απαξίωση της Δημοτικής Αρχής να προμηθεύσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται.
Όπως επίσης γνωρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από όλες τις δυνάμεις που ψηφίζουν και στηρίζουν τα μνημόνια της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας, να καταργήσουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, προκειμένου να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η Ντανιέλα μαζί με όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ εισέπραξε την μεγάλη κοροϊδία και την αναλγησία της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ απέναντι στο αίτημα για κατάργηση κάθε μορφής ομηρίας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Όπως επίσης οι εργαζόμενοι εισπράττουν καθημερινά  και την βαθιά επιμονή και προσήλωση της κυβέρνησης να εκτελεί τις εντολές των δανειστών και του κεφαλαίου, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την ανέχεια της ανεργίας που τους οδηγεί.                                                                         
Σε αυτούς που μας θεωρούν αναλώσιμους απαντάμε με τον αγώνα μας και απαιτούμε αξιοπρεπείς και κατάλληλους χώρους και συνθήκες εργασίας που πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Καμία έκπτωση στα δικαιώματά μας που δεν μας χαρίστηκαν αλλά καταχτήθηκαν με σκληρούς και επίπονους αγώνες του εργατικού κινήματος.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της συναδέλφου καθώς και σε όλους τους συναδέλφους της – εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου.   
   ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 1-7-2017

δημοσίευσε ...