Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν ούτε στην Μάνδρα – ούτε πουθενά!Όπως είχαμε επισημάνει από την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης του αρθ.24 του Ν.4477/2017 που αφορά τους εργαζόμενους συμβασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, που αδιαμφισβήτητα ακόμα και αυτή ήρθε μετά την πίεση των μαζικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ,  πρόκειται για απο-ρύθμιση που δεν διασφαλίζει ούτε τους εργαζόμενους αλλά ούτε και τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα στις υπηρεσίες καθαριότητας που θα γίνουν βορά στα εργολαβικά συμφέροντα.
Τα αρνητικά αποτελέσματα της απο-ρύθμισης φάνηκαν με το «καλημέρα». Αποσκοπώντας στην συνέχεια της ομηρίας και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και για να εξυπηρετήσει παράλληλα τις πελατειακές τις ανάγκες, στοχεύοντας προφανώς και να αναθέσει την υπηρεσία καθαριότητας σε εργολάβους, η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας απέλυσε και πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο 35 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η αναλγησία της Δημάρχου έφτασε  έπακρο την εκμετάλλευση και τον εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους συμβασιούχους που ενώ είχε σκοπό να τους απολύσει, εντατικοποίησε την εργασία τους προκειμένου να καθαριστούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι συσσωρευμένοι τόνοι απορριμμάτων από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Όπως επίσης σημαντικό είναι ότι η Δημοτική Αρχή χρησιμοποίησε τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας και τον εισαγγελέα προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ καταδικάζει και καταγγέλλει την Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας για την αυταρχική συμπεριφορά της να καλέσει τον εισαγγελέα και την αστυνομία προκειμένου να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις.
Επίσης το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του Συλλόγου τους καθώς και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προκηρύξει για σήμερα Δευτέρα 24 Ιούλη στις 8:00μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας – Ειδυλλίας.
Καλούμε την Δήμαρχο να ανακαλέσει όλες τις απολύσεις και να προχωρήσει την διαδικασία της υπογραφής νέων συμβάσεων και των 35 εργαζόμενων συμβασιούχων καθώς και των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην ευαίσθητη υπηρεσία της καθαριότητας.
Καμία απόλυση εργαζομένου
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 24-7-2017

δημοσίευσε ...