Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Δήμος Λαμιέων: Λεφτά για τους εργολάβους υπάρχουν, για τους εργαζόμενους απληρωσιά και απολύσεις!!!Ο Δήμαρχος που θεωρεί κατά δήλωση του ότι ο καλύτερος εργαζόμενος είναι ο απολυμένος εργαζόμενος, μετά την αποτυχημένη, από την κινητοποίηση των εργαζομένων, προσπάθειά του να δώσει εξολοκλήρου την υπηρεσία της καθαριότητας σε εργολάβο αντί του ποσού των 2.200.000ευρώ για ένα χρόνο, επανέρχεται εκ νέου.
Με νέα εισήγηση του Αντιδημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης επιχειρεί αυτή την φορά για διάστημα τεσσάρων μηνών να δώσει την υπηρεσία καθαριότητας σε εργολάβο που θα κοστίσει στους δημότες της Λαμίας 360.000ευρώ.
Ο Δήμαρχος που αρνήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 12-7-2017 την πρόταση των εργαζομένων και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ακόμα και δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη του, να προχωρήσει στην διαδικασία που προβλέπει το αρθ.24 του Ν.4479/2017, πέταξε στο δρόμο 47 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα εργολάβου.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και η δημοτική αρχή του κ. Σταυρογιάννη επικαλούνται στην εισήγησή τους αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών καθαριότητας με τα ιδία μέσα του Δήμου, όταν τους παρέχει την δυνατότητα ο νόμος να προχωρήσουν σε νέες συμβάσεις των εργαζόμενων συμβασιούχων της καθαριότητας μέχρι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που αυτό θα στοίχιζε πολύ λιγότερα από το υπέρογκο ποσό των 360.000ευρώ του εργολάβου.
Οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης ότι δήθεν η νέα νομοθετική ρύθμιση θα ήταν απαγορευτική για τις Δημοτικές Αρχές να αναθέτουν την υπηρεσία καθαριότητας σε εργολάβους, αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά λόγια του αέρα!
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί την Δημοτική Αρχή Λαμιέων να σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων, στέλνοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία και τελικά τον λογαριασμό του εργολάβου στους Δημότες.
Να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και στη σύναψη νέων συμβάσεων σε όλους τους συμβασιούχους καθώς και στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Σε αντίθετη περίπτωση να είναι σίγουροι ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!!!
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 27-7-2017

δημοσίευσε ...