Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κερδίζουμε τα κλιμάκια από τα ΒΑΡΕΑ ....Τίποτα δεν πάει χαμένο!!!

"κατάλυψη"  μελών της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών κου. Π. Κουκουλόπουλου


Ευτυχή κατάληξη φαίνεται να έχουν οι κινήσεις - πιέσεις της Ομοσπονδίας Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για την αναγνώριση των μισθολογικών κλιμακίων που μας είχαν χορηγηθεί από την ένταξή μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αποτελώντας έτσι και μία κατάκτηση που βγαίνει μέσα από τη δυναμικότητα του κλάδου και των τελευταίων αγωνιστικών κινητοποιήσεων του.


Όπως πληροφορηθήκαμε, τα μισθολογικά κλιμάκια που μας είχαν χορηγηθεί μέχρι την ημέρα εφαρμογής του  ενιαίου μισθολογίου (φτωχολογίου) 1/11/2011 θα ισχύσουν κανονικά, γι' αυτούς όμως που δεν είχαν συμπληρώσει τις τρεις πενταετίες μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής του ώστε να επωφεληθούν τα τρία Μ. Κ.,  που ήταν και το μάξιμουμ που μπορούσε κάποιος εργαζόμενος να επωφεληθεί, γίνονται ακόμα διαπραγματεύσεις.

Για το δε επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας 150 ευρώ, δεν έχει ακόμα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει ποιοι κλάδοι θα το παίρνουν και πόσο, πηγές της Ομοσπονδίας τονίζουν ότι γίνονται διαπραγματεύσεις και η Ομοσπονδία πιέζει  στην κατεύθυνση του να δοθεί αν όχι στο σύνολο σε όσο το δυνατόν περισσότερους κλάδους εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι ανάλογο με το επίδομα ειδικής απασχόλησης που έπαιρναν. 

Αναμένετε η επίσημη ενημέρωση από την Π.Ο.Ε. - Ο. Τ. Α.

δημοσίευσε ...