Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Από "πρώτο βιολί" στους αγώνες ..."δεξί χέρι" του Δημάρχου!!!


Μετά τους μακροχρόνιους αγώνες που έδωσε όντας  συνδικαλιστής επί σειρά ετών και τελευταία μάλιστα διατελών και Πρόεδρος του ταξικού Σωματείου στην Καθαριότητα του Δήμου Πειραιά, αποφάσισε να αλλάξει ρότα στην ενασχόλησή του με τα κοινά, αποδεχόμενος την πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κου. Βασίλη Μιχαλολιάκου (από δηλώσεις), να τον τοποθετήσει  "δεξί χέρι" του ως ειδικό σύμβουλο . Ιδιότητα "αλληλένδετη" (?) άλλωστε με την προηγούμενη που κατείχε. 

Ο λόγος για τον κο Αλ. Νταβέλη που υπήρξε για πολλά χρόνια εκλεγμένο μέλος του "Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Πειραιά", εκλεγμένος πολλές φορές αντιπρόσωπος στα Συνέδρια της ΠΟΕ - ΟΤΑ, εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο  τελευταίο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του "Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών & Εργ/των Δ. Πειραιά" περνώντας από τις θέσεις του  Γεν. Γραμματέα, του Προέδρου και του Αντιπροέδρου μέχρι την ημέρα της παραίτησής του, λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης.

Παρ' ότι γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες αρνητικών σχολίων για την κίνησή του αυτή, θα την αφήσουμε ασχολίαστη, τουλάχιστον προς το παρόν και θα αρκεστούμε στον πολύ ωραίο τρόπο που την περιγράφει το : 

peiraiotikosteki.gr ....

 Αλέξανδρος Νταβέλης : Ο συνδικαλιστής…."Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου" !!!


     Έζησε 35 περίπου χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο , δημιούργησε έναν μύθο γύρω από το όνομα του, πολλές φορές Δήμαρχοι με βαριά ονόματα και ιστορίες αναγκάσθηκαν να υποκύψουν και να συνεργαστούν μαζί του υπό τον φόβο να μην ξαναβγούν Δήμαρχοι ποτέ, τέλος ήταν ίσως η πιο αμφιλεγόμενη μορφή στο χώρο του συνδικαλισμού στο Δήμο του Πειραιά, με χαρακτήρα που είχε θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία!! Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Νταβέλη. Ο σημερινός -επίσημα πλέον- Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασ.Μιχαλολιάκου!!
   Μετά από 35 χρόνια αγώνων και προσωπικής ιστορίας με επίκεντρο τις σκληρές αντιπαραθέσεις με λογής-λογής Δημάρχων που πέρασαν από τον Δήμο του Πειραιά,μη διστάζοντας να συγκρουσθεί ακόμα και με συναδέλφους του , αλλά που στο τέλος- όταν έβγαινε νικητής στις διαμάχες του μαζί τους- πάντα τους συγχωρούσε,  και- τουλάχιστον έως τον τελευταίο καιρό- «πράσινης απόχρωσης» αλλά που τελικά συνεργάσθηκε με την «μπλε», ο -και ταξιτζής-  Αλέκος ο Νταβέλης- που ποτέ δεν έκρυψε τις προσωπικές φιλοδοξίες του- πήρε την αναγνώριση ;  μέσω της θέσης- σε πρώτη φάση θα πούμε εμείς- που επιδίωκε!!! Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει  τι κρύβει το πανέξυπνο μυαλό του για το προσωπικό επαγγελματικό  του αύριο, το οποίο γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν τελείωσε με την αποχώρηση του από εργαζόμενος του Δήμου, αντίθετα θα λέγαμε η καριέρα του -με πολλούς όμως εχθρούς-τώρα μόλις αρχίζει!

    Στην διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να τους μιλήσει ο Δήμαρχος, τελικά την παράσταση «έκλεψε» ο Αλέξανδρος Νταβέλης  την στιγμή που επίσημα πλέον από τα χείλη του Δημάρχου παρουσιάσθηκε  ως «Ειδικός του Σύμβουλος» δημιουργώντας παράλληλα διάφορα συναισθήματα στους εργαζομένους και μη!!!
   Θα πείτε δεν γνώριζε κανείς τίποτε για την εξέλιξη αυτή ; Ασφαλώς και πολλοί γνώριζαν από τον πρώτο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του Δημάρχου έως τον τελευταίο εργαζόμενο στο Δήμο του Πειραιά και ας μην ήταν στην καθαριότητα μόνο!

    Ο Αλέκος ο Νταβέλης ακόμα και ως πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών-Μηχανικών & Εργ/τών -που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με άλλα παλικάρια εργαζομένους οι οποίοι τον συνόδευσαν-δεν έκρυβε την στήριξη του στον Δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος όμως είχε φροντίσει στην προεκλογική του συνάντηση με τα μέλη του Σωματείου της καθαριότητας ,να αναφέρει ότι ως πρόεδρος του Σωματείου  ο Αλέκος Νταβέλης θα είναι  ο «σύμβουλός του» εννοώντας ότι θα συνεργασθεί άμεσα χωρίς τυπικότητες με το γραφείο του ανοικτό για πάντα στον ίδιο!  Έτσι και έπραξε!! Σε όλες τις συσκέψεις που αφορούσαν την καθαριότητα ο Αλέκος ήταν πάντα παρών και μάλιστα έχοντας πάντα προτάσεις για την λύση του όποιου προβλήματος ξεπερνώντας πολλές φορές την ιδιότητα του ως πρόεδρος των εργαζομένων( κατηγορήθηκε για αυτό) !! Παράλληλα συνεχίζοντας την συνδικαλιστική του δράση, ήταν από τους πρωτεργάτες των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ  κερδίζοντας και τους συνδικαλιστές εργαζομένους  και δημιουργώντας έναν μηχανισμό ελέγχου σε χωματερές, ομοσπονδίες και όπου αλλού, βρισκόμενος πάντα στην καρδιά των γεγονότων που αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως του Δήμου που τον απασχολούσε… του Δήμου Πειραιά.
   Η πολυετής παρουσία στον Δήμο και οι γνωριμίες του με βασικά στελέχη, οι οποίοι βρίσκονταν σε θέσεις κλειδιά μέσα στο Δήμο, του επέτρεπαν να είναι και εκεί στην καρδιά των γεγονότων και η λύση του όποιου προβλήματος εργαζομένου ήταν για τον ίδιο μια εύκολη υπόθεση, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια προσωπική σχέση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι πάντα τον αντιμετώπιζαν με σεβασμό αλλά και έχοντας του τελικά εμπιστοσύνη και ασφάλεια ότι μόνον εκείνος θα έβρισκε την λύση στο όποιο πρόβλημα τους!!
Είχε όμως και πολλούς εχθρούς οι οποίοι άλλοι τον ζήλευαν για τις ικανότητες του, άλλοι διέβλεπαν ότι προείχε για εκείνον το προσωπικό συμφέρον σε κάθε του ενέργεια , αλλά και γιατί όποιος έμπαινε εμπόδιο στα σχέδια του, θεωρούσαν, ότι θα τον «τελείωνε» με συνοπτικές διαδικασίες!!
      Ασφαλώς όπως και να έχουν τα πράγματα ο «φάκελος» Νταβέλη έχει πολύ ψωμί!! Προσωπική μας άποψη είναι ότι τώρα θα έχει περισσότερους εχθρούς καθώς έχει να αντιμετωπίσει και εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους διότι δεν είναι λίγο να έχεις εκλεγεί με προσωπικούς αγώνες και οικονομική «αιμορραγία» και να έρχεται κάποιος  από το πουθενά και να απολαμβάνει της εύνοιας του Δημάρχου ,ενώ εσύ δεν μπορείς ούτε να τον συναντήσεις!!!
    Για τους εργαζόμενους αυτό που ελπίζουν είναι το να μην ξεχάσει τον χώρο από τον οποίο προέρχεται και να τους βοηθήσει σε αυτό που μπορεί ….!!! Θα συμβεί αυτό ; Μπορεί να είναι και με την Δημοτική Αρχή και με τους εργαζομένους ; Είναι ίσως το πιο ανέφικτο πράγμα, αλλά… Νταβέλης είναι αυτός!!! Θα δείξει σύντομα…μα πολύ σύντομα!!!!
   Πειραιώτικο Στέκι
-----------------------------------------------------
@ σε κόβω να το' χεις και για "εξωκοινοβουλευτικός" Αντιδήμαρχος ...!!!

δημοσίευσε ...