Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Δυναμικό ΟΧΙ των Εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ν. Θεσσαλονίκης



@ Δυναμικό ΟΧΙ από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Ν. Θεσσαλονίκης και την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας που επιχειρεί ο Δήμος Λαγκαδά, καταργώντας έτσι το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαραχτήρα της υπηρεσίας  επιφορτίζοντας  παράλληλα το πολύ μεγαλύτερο κόστος της ανάθεσης στην πλάτη των ήδη οικονομικά επιβαρυμένων νοικοκυριών του Δήμου.  

"κλεμμένο" από : http://www.alterthess.gr
Νέα Ενημέρωση: Εξελίξεις υπήρξαν την τελευταία ώρα στον Λαγκαδά. Όπως καταγγέλουν εργαζόμενοι ο Δήμος Λαγκαδά έδωσε παράνομη παράταση στην ώρα λήξης του διαγωνισμού την ώρα που οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει από το Δημαρχείο και έκαναν πορεία στην περιοχή. Ταυτόχρονα ένταση δημιουργήθηκε όταν "συνοδεία" του Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Αναστασιάδη, προσπάθησε να απωθήσει τους συγκεντρωμένους και δημιούργησε επεισόδιο με εργαζόμενους και συνδικαλιστές στο οποίο επενέβησαν και τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου.
Σε 3ωρη στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα, οι εργαζόμενοι όλων των Ο.Τ.Α. στο Νομό Θεσσαλονίκης με στόχο την αποτροπή της πρώτης οργανωμένης προσπάθειας στην Κεντρική Μακεδονία, να εκχωρηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτη.
Οι Σύλλογοι Εργαζομένων με την συγκέντρωση τους στο Δημαρχείο του Λαγκαδά καταφεραν να ματαιώσουν την διαδικασία του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ενώ ταυτόχρονα απέσπασαν την υπόσχεση του Δημάρχου για συνεννόηση με την Ομοσπονδία τους προκειμένου να διεκδικήσουν από τα αρμόδια Υπουργεία προσωπικό στις θέσεις εργασίας που αφορούν την καθαριότητα. Στη συνάντηση συμμετείχαν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ.Ιγνατιάδης.
"Με την παρουσία μας σήμερα στο Δ. Λαγκαδά καταφέραμε να αποτρέψουμε τον διαγωνισμό και να αποσπάσουμε την υπόσχεση του Δημάρχου πως σε συνεννόηση με την ΠΟΕ- ΟΤΑ θα ζητήσουν από τα αρμόδια υπουργεία προσωπικό για τη πλήρωση των θέσεων στην καθαριότητα. Η σημερινή είναι μια σημαντική νίκη των εργαζομένων στο Δήμο Λαγκαδά αλλά και στους Συλλόγους εργαζομένων στους ΟΤΑ του Ν. Θεσσαλονίκης" δήλωσε στο alterthess.gr o Γ. Μπαλάφας μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ΟΤΑ & Δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζομένοι αφού ολοκλήρωσαν την συγκέντρωση τους στο Δημαρχείο του Λαγκαδά πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή.
"Στόχος μας να αποτραπεί η εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες στο Δήμο Λαγκαδά. Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαγκαδά έχει προγραμματίσει ανοιχτό διαγωνισμό τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου γι αυτό το ζήτημα . Όλοι μας, με τη μαζική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Λαγκαδά, να πούμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, που θα ανοίξει την όρεξη και σε άλλους δημάρχους να προχωρήσουν σε....ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι και άλλοι δήμαρχοι έχουν εκφράσει τη θέση τους να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες." αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων ΟΤΑ & Δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.
"Η οργανωμένη - δυναμική αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Θεσσαλονίκης πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα σε κάθε αιρετό που ονειρεύεται με πρόσχημα την οικονομική κρίση την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης." σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
---------------------------------------------------


Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 47


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οργανωμένη επίθεση από υποκινούμενους ακροδεξιούς και πληρωμένους «μπράβους» του συστήματος που επιχειρεί να εκχωρήσει την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Νομού Θεσσαλονίκης στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα, δέχθηκαν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κ. Θέμης Μπαλασόπουλος και οι δύο Αντιπρόεδροι κ.κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος και Γιώργος Χαρίσης σήμερα το πρωί έξω από το Δημαρχείο Λαγκαδά.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση των  «τραμπούκων» που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας και στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαδήλωσαν έξω από το Δημαρχείο Λαγκαδά, τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή είχε προγραμματίσει να διεξάγει ανοιχτό διαγωνισμό για να εκχωρήσει τις υπηρεσίες διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου σε ιδιώτη.

Καταγγέλλει επίσης, τη στάση της Αστυνομίας που δεν αντέδρασε στην επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι, αντιθέτως έμεινε απαθής και έδειξε ανοχή στη δράση των ακροδεξιών και «μπράβων», διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την απαγόρευση της εισόδου στο Δημαρχείο των συνδικαλιστών προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το σκοπό της κινητοποίησης τους. Τέτοιου είδους συμπεριφορές παραπέμπουν σε άλλες εποχές, γυρίζοντας τη χώρα δεκαετίες πίσω.

Οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα πως δεν πρόκειται να καμφθούν από τις ενέργειες του συστήματος που μεθοδεύει την ανάθεση των υπηρεσιών διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η 3ωρη Στάση Εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι σε όλους τους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...