Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

«Αξιοποίηση παραλιών Βοτσαλάκια και Φρεατίδας».




@Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα, μιας και στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση και ψήφιση με τον αύξοντα αριθμό 4 είναι το θέμα :  «Αξιοποίηση παραλιών Βοτσαλάκια και Φρεατίδας»

Στο θέμα είχαμε αναφερθεί με σχετική ανάρτηση "Και τα "μπάνια του λαού" .... στον ΙΔΙΩΤΗ" στις 24/1/2012 δημοσιεύοντας την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου της  "Συμμαχία στον Πειραιά", κου Γιάννη Καρδαρά, που εξέφραζε την αντίθεσή του ως προς την παραχώρηση χώρων της πλαζ Βοτσαλάκια, σε Ιδιώτες.

Ωστόσο πληροφορηθήκαμε ότι και  η "Κίνηση για τους ελεύθερους χώρους στον Πειραιά", μέσω του διαδικτύου, έχει απευθύνει κάλεσμα δυναμικής παρουσίας για αποτροπή της εκχώρησης των χώρων της πλαζ σε Ιδιώτες .....  

Κάλεσμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παραλίας στα Βοτσαλάκια

"Τη Δευτέρα 30.1.2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί και να αποφασιστεί η αξιοποίηση των παραλιών Βοτσαλάκια και Φρεατίδας. Για τα *Βοτσαλάκια η αξιοποίηση περνάει μέσα από την *εκχώρηση σε ιδιώτες τμημάτων της παραλίας.

Πιο συγκεκριμένα παραχωρούν σε ιδιώτες - χώρο 500 τ.μ. στην Πλαζ όπου θα τοποθετηθούν ενοικιαζόμενες ομπρέλες   και ξαπλώστρες.   - τον αʼ όροφο του Κολυμβητηρίου και το μπαλκόνι για εστιατόριο, επίσης   600 τ.μ. για ενοικιαζόμενο πάρκιγκ   - χώρο εντός της πλαζ για τη δημιουργία αναψυκτηρίου   - χώρο για τη λειτουργία θερινού σινεμά.

Τα επιχειρήματα γνωστά, ο Δήμος δεν έχει χρήματα, και δεν μπορεί να διατηρήσει το χώρο καθαρό, οπότε τον παραχωρεί σε ιδιώτες.  Η Ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της βαφτίζεται αδυναμία.

Η ενδεχόμενη υπερψήφιση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει τις ακόλουθες συνέπειες.

Ένας ακόμη δημόσιος χώρος ιδιωτικοποιείται και οι δημότες χάνουν το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτόν.  Έτσι όσοι χρησιμοποιούν την πλαζ ή θα πρέπει να πληρώνουν ή διαφορετικά θα πρέπει να πάνε σε όποιο χώρο δεν έχει καταληφθεί από τις ομπρέλες και το αναψυκτήριο.  Όσοι χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο και μετακινούνται με αυτοκίνητο θα πρέπει να πληρώνουν πάρκινγκ.Η διαβεβαίωση ότι ένα τμήμα θα είναι ανοιχτό χωρίς χρέωση είναι αστεία,όταν είναι γνωστό ότι το υφιστάμενο πάρκινγκ δεν επαρκεί.

Στη θυελλώδη συζήτηση που έγινε στην Β Δημοτικής Κοινότητα την Τετάρτη 25.1.το θέμα πέρασε με οριακή πλειοψηφία, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των κατοίκων που είχαμε συγκεντρωθεί εκεί.

Σας καλούμε τη Δευτέρα 30.1.2012 στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετη δυναμική παρουσία μας να αποτρέψουμε την εκχώρηση της πλαζ σε ιδιώτες."

 "Κίνηση για τους ελεύθερους χώρους στον Πειραιά"

δημοσίευσε ...