Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Έπεσαν οι μάσκες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά



 
Το επικοινωνιακά,  αντιμνημονιακό προφίλ που ήθελε να προβάλει συνεχώς η Δημοτική Αρχή ,κατά την  σκληρή για την κοινωνία περίοδο κρίσης που διανύουμε , καταρρίφθηκε  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την  χτεσινή συνεδρίαση του. Απέδειξε περίτρανα και στους πιο δύσπιστους , ότι ακολουθεί  την ξεπουληματική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης και του κόμματος που την στηρίζει, παραχωρώντας περιουσία του Δήμου προς όφελος των «ολίγων» ιδιωτικών συμφερόντων και εις βάρος της Πειραϊκής Κοινωνίας, αρχής γενομένης από τις παραλίες του Πειραιά.

Σε μια πολύκροτη συνεδρίαση εν μέσω αντιδράσεων τόσο από την πλευρά όλων των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης που δήλωσαν ευθέως ότι θα καταψηφίσουν το θέμα, όσο και από την μεριά των  δημοτών που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας  έντονα την αντίθεσή τους  στην παραχώρηση των χώρων της παραλίας Βοτσαλάκια και Φρεατίδας  προς εκμετάλλευση  σε Ιδιώτη, χάνοντας τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα που είχε μέχρι σήμερα,  η Δημοτική Αρχή βαφτίζοντας την Ιδιωτικοποίηση σε Αξιοποίηση κατάφερε να το περάσει, με  τρόπο βέβαια  που όλοι οι παρευρισκόμενοι είδαν και έζησαν.

Σκηνές και διαδικασίες από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο που αφενός  δεν είναι αντιπροσωπευτικές για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου καταστρατηγώντας τον κανονισμό του και αφετέρου  βάλλουν κατά της ίδια  της  Δημοκρατίας , καταγγέλθηκαν από την αντιπολίτευση   ως φασίζουσες και βαθειά αντιδημοκρατικές, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση και την αίθουσα. Δεν έλειψαν επίσης  οι προκλήσεις και οι αντεγκλήσεις  μεταξύ  του Δημάρχου και   Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας  προς τους Δημότες, όταν αυτοί τους υπενθύμισαν ότι δεν αποτελούν πλειοψηφία αλλά μόνο το 23%  και πως στην πράξη θα ακυρώσουν οι Πειραιώτες  την ψήφιση του ξεπουλήματος της Δημοτικής Περιουσίας.

Τον "χορό" των αποχωρήσεων για την ιστορία να αναφέρουμε ότι άνοιξε πρώτη η Δημοτική Παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" με την επικεφαλής της κα. Ελπίδα Παντελάκη, τη σκυτάλη μετά πήρε η "Συμμαχία στον Πειραιά" με τον κο Γιάννη Καρδαρά και την κα. Μαρία Σταθάκη και ακολούθησαν οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι ουδείς εκ των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης δεν εκφράστηκε θετικά για το θέμα της παραχώρησης είτε επί της διαδικασίας (Πειραιάς Όλοι Μαζί, κος Αντ. Καλογερόγιαννης) είτε επί της ουσίας (ξεπούλημα) αλλά και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε (υπόλοιπες παρατάξεις).

Υ.Γ. το πόσοι δημότες ήταν παρών στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν εύκολο να μετρηθούν, το πόσοι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής ήταν παρόντες και ψήφισαν, ήταν τρομερά δύσκολο λόγω "συνωστισμού".

"timeo Danaos et dona ferentes"  !!!
  Β.Γ.  

δημοσίευσε ...